Discurs de recepció de Bernat Sureda i Garcia com a nou membre numerari de l'IEC

(Contenido en el idioma por defecto)

L’acte tindrà lloc el dijous 17 de febrer, a les 18.30 hores, a l’edifici Gaspar M. de Jovellanos 

El doctor Bernat Sureda i Garcia llegirà el seu discurs de recepció com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans.

L’acte tindrà lloc el dijous 17 de febrer, a les 18.30 hores, a la sala d’actes de l’edifici Gaspar M. de Jovellanos. El discurs es titula «Les veus dels mestres en la història de l’educació» i hi respondrà l’Il·lm. Sr. Josep González-Agàpito, membre emèrit de la Secció.

L’acte es podrà seguir en directe per videoconferència a través d’aquest enllaç.

El doctor Bernat Sureda i Garcia (Palma, 1953) és doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i catedràtic de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de les Illes Balears (UIB). La seva línia d'investigació és la Història de l'Educació. Va ingressar com a membre numerari de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC el setembre de 2018.

És investigador principal del Grup d'Estudis d'Història de l'Educació de la UIB. Ha estat director del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, vicerector de la UIB i president del Consell Escolar de les Illes Balears. Ha publicat nombrosos llibres i articles sobre temes relacionats amb la seva especialitat, entre d'altres els més recents: «The photography and propaganda of the Maria Montessori method in Spain (1911-1931)» (2012); «Pedagogical innovation and music education in Spain: Introducing the Dalcroze method in Catalonia» (2014), amb F. Comas i X. Motilla; «Abriendo la caja negra: la escuela pública española de postguerra» (2016), juntament amb F. Comas i G. Barceló; «Pedagogical discourse and the defece of teaching in Rufino Carpena» (2017), amb S. González; «The educational renovation of the Barcelona City Council and its photographic diffusion (1908-1936)» (2017), amb S. González i F. Comas; «Social and educational modernisation in Spain: the work of Segell Pro Infància in Catalonia (1933-1938)» (2018), amb A. Miquel i F. Comas; «Los reportajes fotográficos en la prensa gráfica como instrumento de propaganda y divulgación del escultismo al sur de Brasil y en España en las primeras décadas del siglo XX», amb M. A. Martiarena; «The healthy child: photography and the promotion of health awareness in schools in Barcelona (1909-1933)», (2018); «Photography and education in Republican soldier newspapers in Spain (1936-1939)» (2020), amb A. Miquel i F. Comas. Té publicats llibres sobre P. Montesino, M. G. de Jovellanos i altres temes d'història de l'educació a les Illes Balears i d'Espanya. Actualment, coordina el Laboratori del Patrimoni Historicoeducatiu de la UIB.

Notícies relacionades 

Fecha del evento: 17/02/2022

Fecha de publicación: 14/02/2022