Les PBAU de juny de 2021 tenen 5.214 alumnes matriculats

(Contenido en el idioma por defecto)

La UIB aplicarà el mateix protocol de prevenció que l’any passat per a les proves d'accés a la Universitat 

5.214 alumnes dels centres educatius de les Illes Balears s’han matriculat a les proves de batxillerat d’accés a la universitat, que es duran a terme dimarts, 8, dimecres, 9 i dijous 10 de juny de 2021.

Per mor de la pandèmia, s’aplicarà un protocol de mesures de prevenció i actuació que garanteixin la seguretat sanitària de tots els alumnes que es presentin a les proves de batxillerat d’accés a la universitat (PBAU).

Matriculats per illes

  • Mallorca: 4.191
  • Menorca: 449
  • Eivissa: 548
  • Formentera: 26 

En col·laboració amb la Conselleria, disposam de 9 espais per fer-hi les proves a Mallorca i poder garantir que les condicions de seguretat sanitària i la facilitat d’accés. A Menorca, seran al recinte firal de Maó i a l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella; a Eivissa, al Palau de Congressos de Santa Eulàlia del Riu i a l’estació marítima de Sant Antoni de Portmany; i, a Formentera, al club de jubilats i pensionistes de Sant Francesc Xavier.
 
A diferència dels anys previs a la pandèmia, a Mallorca s’habiliten sis espais fora de Palma: l’auditori de Peguera, la Fàbrica Ramis (Inca), el poliesportiu d’Alcúdia, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, el poliesportiu de Manacor i l’Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar. En el cas de Palma: el campus de la UIB (passa de 2 a 7 edificis), el velòdrom de les Illes Balears i el Palau de Congressos. A totes les seus de la PBAU, els exàmens es faran en les mateixes condicions d’ergonomia (amb taula pròpia) i de climatització (amb aire condicionat). Durant la realització de l’examen està garantida la distància interpersonal.

També l’equip de coordinació i el professorat s’ha ampliat per a l’edició d’enguany. En el desenvolupament de les proves, hi participaran un cap d’expedició per cada punt d’examen com a responsable acadèmic, i un coordinador de punt d’examen per a qüestions logístiques. El nombre de professors implicats en les proves supera els 250 i hi haurà també una vintena d’alumnes col·laboradors que duran guardapits que els identificaran per ajudar els alumnes.

Com a novetat respecte de l’any passat, enguany s’han modificat els horaris de les matèries d’examen per evitar aglomeracions a les seus de la PBAU. Així, les proves de primera hora congregaran al voltant del 40 per cent dels alumnes i s’escalonarà l’entrada del 60 per cent restant a la segona hora.

A més, es donarà més temps de descans entre cada prova per facilitar que les aules es puguin desinfectar. Mentre es facin les proves, el servei de neteja farà net i desinfectarà els lavabos i els exteriors de l’aula.

Com a norma general, serà obligatori dur posada la màscara higiènica, si pot ser, reutilitzable o quirúrgica. A cada aula, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada perquè els alumnes es puguin fet netes les mans en entrar i sortir de cada examen.

A més, dins l’aula, hi haurà senyalitzades les cadires habilitades per garantir la distància entre els alumnes o s’instal·laran taules i cadires separades per garantir la distància de seguretat.

Serà obligatori dur posar la màscara mentre durin les proves.

Els exàmens estaran damunt la taula a cada un dels llocs assignats per evitar moviments innecessaris dins l’aula.

Els alumnes hauran de dur el DNI, NIE o passaport, bolígraf blau o negre, calculadora, diccionari, líquid corrector, i altres materials que puguin necessitar, ja que no se’l podran deixar. També és recomanable que duguin aigua i menjar perquè no està garantit que les cafeteries estiguin obertes.

Quan els alumnes surtin d’una prova no podran quedar pels passadissos, sinó que hauran de sortir de l’edifici i dur posada la màscara quan no sigui possible respectar la distància mínima de seguretat sanitària.

Els alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves al campus, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa o Formentera, atès que són els únics punts d’examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar el suport específic que requereixen. L’assignació s’ha fet triant el punt més proper al seu centre.

No poden anar a fer l'examen les persones amb simptomatologia compatible amb la COVID-19, les que estiguin en aïllament per diagnòstic o les que estiguin en quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de COVID-19.

Des del dia 3 de juny, a través de les plataformes GESTIB i UIBdigital, els alumnes disposen de la informació definitiva sobre l’espai i l’aula on els correspon fer l’examen.

Tant la Conselleria com la UIB volen destacar la col·laboració activa dels ajuntaments implicats per facilitar tot l’operatiu necessari per poder fer les proves. 

Més informació

Documentos relacionados

Fecha del evento: 08/06/2021

Fecha de publicación: 07/06/2021