La UIB estudia implantar el grau d'Enginyeria Informàtica a la Seu de Menorca

(Contenido en el idioma por defecto)

La Universitat treballa per aconseguir els recursos necessaris perquè sigui una realitat el curs vinent

La Universitat de les Illes Balears estudia la implantació del grau d’Enginyeria Informàtica a la Seu de Menorca i ja treballa per aconseguir els recursos econòmics i humans necessaris que permetin fer-ho possible a partir del curs 2022-23.

La implantació d’aquests estudis permetria oferir per primera vegada una titulació de la branca de coneixement d’Enginyeria i Arquitectura a la Seu de Menorca, a la vegada que donaria resposta a la demanda social. De fet, l’anunci s’ha fet en el marc d’una reunió que el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot, i la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, doctora Yolanda González, han mantingut amb el president del Cercle d’Economia de Menorca, senyor Francisco Tutzó.

«Per part nostra hi ha la voluntat i la possibilitat d’implantar aquest grau l’any vinent, permetent que l’alumnat titulat pugui cobrir un ampli espectre de professionals informàtics —incloent l’especialització en computació i intel·ligència artificial—, en resposta a la demanda del sector industrial, i contribuir d’aquesta manera a la revitalització del teixit empresarial de l’illa» ha explicat el Rector de la UIB, el doctor Jaume Carot.

Per la seva part, la vicerectora de Gestió i Política Acadèmica de Grau, que precisament és doctora en Enginyeria Informàtica i investigadora en el camp de la intel·ligència artificial, ha explicat que el caràcter generalista d’aquest tipus d’estudis, en què els dos primers anys les assignatures són comunes i a partir del tercer any es permet escollir un itinerari específic, obre sens dubte un millor ventall de possibilitats per a l’alumnat, tenint en compte, a més, que la majoria de titulats abans d’acabar els estudis ja troben feina, perquè es tracta d’una de les professions amb major ocupabilitat del mercat laboral.

La implantació del grau d’Enginyeria Informàtica a la Seu de Menorca permetria ampliar l’oferta d’estudis que ja s’hi ofereixen:

  • Administració d’Empreses
  • Dret
  • Educació Primària
  • Educació Social en Línia
  • Infermeria
  • Turisme.

Fecha de publicación: 30/11/2021