La Conselleria d’Educació i Universitats, la UIB i la Fundació Universitat Empresa presenten el Pla de microcredencials universitàries a les Illes Balears. Seran formacions breus i flexibles de la UIB dirigides a millorar les habilitats per adaptar-se a les noves demandes del mercat laboral
El director general d’Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors, Sebastià Massanet, acompanyat del vicerector de Gestió i Política de Postgrau i Formació Permanent, Maurici Mus, i del director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, Luis Vegas, ha presentat avui el Pla de microcredencials universitàries a les Illes Balears, un pla organitzat conjuntament per la Conselleria i la Universitat de les Illes Balears i que executarà la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears. A través de la Direcció General d’Universitats, Recerca i Ensenyaments Artístics Superiors, es destinaran 1.321.806 euros per finançar aquest pla, que es desenvoluparà fins al juny de l’any 2026.
Els cursos de les microcredencials estan dirigits a persones d’entre 25 i 64 anys que vulguin millorar les seves qualificacions professionals en àmbits derivats de la transició digital i verda, i proporcionaran als participants les habilitats necessàries per adaptar-se a les noves demandes del mercat laboral i millorar les seves oportunitats d’ocupació; els requalificaran i contribuiran al desenvolupament econòmic i social. Les temàtiques podran incloure competències relacionades amb l’ús de la intel·ligència artificial en distints àmbits, l’eficiència energètica, la gestió de compres, la gestió empresarial, etc.
Durant el mes d’octubre es recopilaran les necessitats de requalificació del sector productiu de les Illes Balears amb els agents implicats. Concretament, es convocaran reunions amb les administracions públiques, els agents socials, col·legis professionals i clústers, i amb el tercer sector. Els cursos els dissenyarà la UIB, començaran durant el primer trimestre de l’any 2025 i seran formacions breus, flexibles, modulars, acumulables i reconegudes internacionalment. De manera general, les microcredencials seran d’entre 2 i 3 crèdits universitaris (entre 20 i 25 hores de docència) i tendran un cost d’entre 25 i 50 euros per crèdit. Es preveuran matrícules de franc per a persones amb vulnerabilitat econòmica i/o social.
Les microcredencials universitàries se certificaran digitalment per garantir-ne la seguretat, veracitat i portabilitat internacional. L’objectiu és proporcionar formació a un mínim de 1.586 persones.
Aquests cursos de microcredencials universitàries s’emmarquen dins el Pla Microcreds del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i estan finançats per la Unió Europea – Next Generation EU, en el marc del mecanisme del Pla de recuperació, transformació i resiliència.
Fecha de publicación: 03/10/2024