Els alumnes de la Facultat de Medicina fan l'examen ACOE

(Contenido en el idioma por defecto)

El mateix dia i a la mateixa hora que a les facultats de Medicina de la resta de l’Estat, els alumnes del cinquè curs del grau de Medicina de la UIB s’han sotmès, aquest mes de maig, a les proves ACOE.

És un examen pràctic en el qual s'avaluen competències clíniques: la capacitat de redactar una història clínica, explorar els malalts, establir un diagnòstic, fer el tractament i seguiment, tenir habilitats de comunicació, habilitats tècniques (com ara, sutura, sondatge, etc.) i recomanacions preventives.

Les proves ACOE es basen en la simulació de situacions clíniques reals perfectament estudiades i delimitades, i que tenen lloc en diferents ambients clínics (consultes ambulatòries als centres de salut o hospitals, urgències, unitats d'hospitalització) en les quals els estudiants actuen com a «metges» responsables d'un cas el màxim de semblant a la realitat que es trobaran en la pràctica diària.

Les proves s’han fet a la Facultat de Medicina, a l’Hospital Universitari Son Espases, i hi han participat professionals de la medicina com a avaluadors, pacients reals i simulats. 

Fecha de publicación: 10/05/2021