L'adquisició s’ha finançat mitjançant el Factor d'Insularitat en el marc de la convocatòria per a l'adquisició d'equipament cientificotècnic del Govern de les Illes Balears.
La Universitat de les Illes Balears ha adquirits nous equipaments cientificotècnics que contribuiran a promoure la recerca i assegurar la competitivitat internacional de la investigació que s’hi desenvolupa.
L’adquisició dels equipaments s’ha finançat mitjançant el Factor d'Insularitat (RDL 4/2019), en el marc de la convocatòria per a l’adquisició d’equipament cientificotècnic del Govern de les Illes Balears, que té com a objectiu promoure l'excel·lència en la generació del coneixement científic i tecnològic i augmentar la competitivitat de l'Ecosistema Balear de Ciència, Tecnologia i Innovació (ECTIB) amb la dotació d'equipament científic punter als centres públics de recerca.
Els equipaments que ha adquirit la Universitat són:
- Escàner 3D. Aporta valor afegit ja que permet aixecaments precisos, models per a intervencions eficaces i potenciar la recerca en manteniment i conservació d'infraestructures (AJUEQCIEN 4/2024).
- Electroencefalograma (EEG). A través de l'anàlisi de les potencialitats relacionades amb esdeveniments (ERP) i els patrons de freqüència temporal, l’EEG permet als investigadors investigar els mecanismes neuronals subjacents a diversos processos cognitius i oferir informació valuosa sobre els costos cognitius associats a les tasques de llenguatge i memòria (AJUEQCIEN 3/2024).
- Micròtom rotacional automàtic. Conjunt d'equipament destinat al processament, preparació i anàlisi de mostres histològiques. Són uns instruments fonamentals per millorar de manera significativa la precisió i l’eficiència en el tractament de teixits per a estudis microscòpics (AJUEQCIEN 27/2024)
- Reòmetre compacte modular. Equip d'anàlisi que s'usa per determinar com flueix un líquid, una mescla o una suspensió quan les forces externes l'afecten. Permet caracteritzar líquids que no es poden descriure amb un sol valor de viscositat i que, per tant, no es poden analitzar de manera eficient amb un viscosímetre (AJUEQCIEN 26/2024).
Fecha de publicación: 21/11/2024