Visita institucional del president del Consell de Menorca, Marc Pons, i del conseller de Cultura, Joan Lluís Torres, al campus de la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

El president del Consell de Menorca, Marc Pons, i el conseller de Cultura, Patrimoni, Educació i Joventut, Joan Lluís Torres, han visitat el campus de la UIB. Els han rebut la rectora, Montserrat Casas, el vicerector primer, de Planificació i Coordinació Universitària, Martí March, i el delegat de la Rectora a les seus de Menorca i d’Eivissa i Formentera, David Pons.

Durant el matí el president i el conseller han pogut conèixer el funcionament de la Universitat de les Illes Balears, una institució marcada per la pluriinsularitat i les dificutats que suposa el fet de connectar tres seus: Palma, Menorca i Eivissa i Formentera.

Així mateix, els representants del Consell de Menorca han mantigut una reunió amb els degans, directors d’escoles universitàries i coordinadors dels estudis que s’imparteixen a Menorca, així com amb la vicerectora d’Infraestructures Universitàries, Raquel Herranz, i la gerent, Begoña Morey.

Per finalitzar la visita, el senyor Marc Pons i el senyor Joan Lluís Torres han assistit a una videoconferència amb la Seu de Menorca, a través de la qual han pogut copsar com s’imparteixen els estudis, de manera semi-presencial, amb els alumnes menorquins i eivissencs.

En el decurs de la visita han tingut l’oportunitat de parlar de col·laboracions futures, acadèmiques, culturals i socials, que permetin millorar la penetració de la Universitat de les Illes Balears a l’illa de Menorca. S’ha parlat de fer una aposta més ferma per la formació contínua, així com d’obrir la Seu a la societat menorquina i també als visitants que arriben a l’illa, perquè la Universitat sigui una possibilitat real de difondre coneixement en diferents àmbits; continuar i incrementar la presència d’activitats que es fan al campus de Palma cap a Menorca; possibilitar i establir sistemes perquè els alumnes menorquins participin més en els programes de mobilitat amb universitats europees (programa PAP-ERASMUS) i espanyoles (SICUE-Sèneca), entre d’altres qüestions.

La visita del president i del conseller de Cultura de Menorca obre una porta més ampla de col·laboració acadèmica i social amb la Universitat de les Illes Balears.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 29/01/2010