Un alumne de Medicina de la UIB publica un estudi sobre la síndrome de les ungles grogues en una revista científica

(Contenido en el idioma por defecto)

La recerca és el resultat de l’estada de Toni Bosch Taltavull a l’Hospital del Mar (Barcelona), gràcies a una beca de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica 

L'estudiant Toni Bosch Taltavull, de quart curs del Grau de Medicina de la Universitat de les Illes Balears, ha publicat el seu primer treball de recerca a la Revista Española de Patologia.

Aquesta publicació és el resultat de l’estada que va fer al Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital del Mar, a Barcelona, entre juliol i setembre de 2021, gràcies a haver obtingut una de les beques Horacio Oliva de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica. Aquesta institució concedeix anualment aquestes beques a estudiants de tercer, quart i cinquè curs de totes les facultats de Medicina d’Espanya, en el marc d’una convocatòria competitiva que es decideix pel currículum del candidat i del tutor professor que n’avala la candidatura des d’una de les facultats. Les beques tenen l’objectiu de potenciar el coneixement d'aquesta matèria mèdica important i fomentar entre els estudiants la vocació per l'especialitat.

El treball de Toni Bosch Taltavull se centra en la síndrome de les ungles grogues, una malaltia rara d’etiologia desconeguda, que es caracteritza per una coloració groguenca de les ungles, manifestacions respiratòries i limfoedemes primaris, que són edemes crònics provocats per obstruccions en els canals linfàtics de l’organisme.

Atesa l’escassa literatura científica referida a estudis autòpsics de pacients amb a aquesta síndrome, el treball de Toni Bosch Taltavull suposa una aportació destacada en aquest camp, que mostra algunes troballes que no s’havien descrit prèviament en aquesta patologia.

Referència bibliogràfica 

Toni Bosch Taltavull, Javier Gimeno Beltrán, Adrián Puche Gallego, María Lourdes Cos Esquius, Gemma Martín Ezquerra, Belén Lloveras Rubio (2022). «Síndrome de las uñas amarillas. Presentación de un caso con estudio autópsico». Revista Española de Patología. <https://doi.org/10.1016/j.patol.2021.12.003>. 

Fecha del evento: 18/03/2022

Fecha de publicación: 18/03/2022