Tasts Científics: del saber de la cuina al plaer de la ciència

(Contenido en el idioma por defecto)

L’olivicultor Joan Mayol, el xef Miquel Calent i el mestre xocolater David Pallàs han guiat els participants a través del sabors i els sabers de l’oli, la dieta mediterrània i la xocolata. 

Prop d’un centenar de membres de la comunitat universitària han participat els dies 10, 11 i 12 de juny en l’activitat Tasts Científics, que ha organitzat la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la Universitat de les Illes Balears amb la col·laboració de la FECYT - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 

Al llarg de tres sessions, els participants han tengut l’oportunitat de descobrir la varietat de sabors, textures i aromes de l’oli, la dieta mediterrània i la xocolata de la mà de productors i cuiners reconeguts de les Illes Balears com l’olivicultor Joan Mayol, el xef Miquel Calent i el mestre xocolater David Pallàs. 

El 10 de juny va tenir lloc el tast d’oli a càrrec de Joan Mayol, olivicultor des de 2007 i elaborador, juntament amb el seu germà Martí, d’oli d'oliva verge extra ecològic premiat en diversos certàmens internacionals, president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca i exprofessor de Biologia i d’Enginyeria Agroalimentària a la UIB.

L’11 de juny els participants varen gaudir del tast de dieta mediterrània, a càrrec de Miquel Calent, xef mallorquí, titulat en cuina per l’IES Juníper Serra i la Universitat de les Illes Balears, copropietari i cap de cuina de Can Calent i de Cuit, autor de diverses publicacions com La cuina del Consolat de Mar i Aguiar amb el cançoner tradicional, i col·laborador habitual als mitjans de comunicació, com ara a Fred i Calent, a IB3 Televisió.

La sessió del 12 de juny, dedicada a la xocolata, va ser guiada per David Pallàs, mestre xocolater i pastisser de We Love Chocolate & Pastry, escola de formació pròpia; assessor d’obradors i gran indústria; guanyador del GPIC 99 i de la Copa d’Espanya de Pastisseria 2007; presentador de Chocolateando, de Canal Cocina; jurat a Deja sitio para el postre i jurat convidat a MasterChef en 13 ocasions. També és autor de diverses publicacions i ambaixador de Lindt i altres marques.

Amb el suport de la FECYT

Aquesta activitat forma part del programa anual d’activitats de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la Universitat de les Illes Balears, que rep la col·laboració de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 

Fecha del evento: 13/06/2025

Fecha de publicación: Fri Jun 13 09:01:00 CEST 2025