Projecte social a la UIB sobre les persones sense sostre

(Contenido en el idioma por defecto)

Amb motiu del Dia Europeu de les Persones Sense Sostre, un grup d’alumnes de primer curs de Treball Social han visionat el documental Què hi ha entre aquests cartrons?, material didàctic que forma part d’un projecte social sobre la visibilitat de la gent sense llar.

El vídeo va ser enregistrat al campus de la UIB durant el mes de febrer de 2020 com a part d’un projecte social per contribuir a conscienciar sobre la situació que pateixen les persones sense llar, i que té el suport de l'Oficina de Cooperació del Desenvolupament i Solidaritat OCDS, emmarcat en la XVI Convocatòria d’ajuts per a accions d’educació per al desenvolupament per a una ciutadania global (2019).

El responsable del projecte, Alfonso López, professor ajudant del Departament de Filosofia i Treball Social i alumne de doctorat de la UIB, i Beatriz Mandilego, estudiant i protagonista de l’audiovisual, han participat en un debat amb els alumnes sobre el tractament que la societat fa de a les persones sense llar.

Segons el darrer recompte nocturn realitzat el 2019 a Mallorca, 255 persones dormen al carrer un dia qualsevol. Aquest recompte va posar de manifest que des de 2015, el nombre de dones sense llar ha augmentat un 104%. Segons les dades de 2019, només un 2% de les persones que viuen al carrer són estrangeres extracomunitàries, mentre que un 40% ha nascut a les Illes Balears.

Què hi ha entre aquests cartrons? <https://youtu.be/A_3QpAXtWvM>

Vídeo

Fecha de publicación: 24/11/2020