Les pimes i els investigadors s'alien a la recerca de productes i serveis innovadors

(Contenido en el idioma por defecto)

La UIB i el Govern presenten els resultats del Programa Innova UIB-Pimes 2022 i la convocatòria de la nova edició prevista per al 2023 

La UIB, juntament amb la Direcció General d’Innovació del Govern de les Illes Balears i la FUEIB, organitza les jornades Innova UIB - Pimes per presentar els resultats de la primera edició del programa de suport a la innovació Innova UIB-Pimes 2022, així com la convocatòria de la nova edició prevista per al 2023. Les jornades tindran lloc a Mallorca (26 de gener), Menorca (31 de gener) i Eivissa (7 de febrer), amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre d’empreses petites i mitjanes interessades a disposar d’assessoria i suport científic per desenvolupar els seus productes i serveis innovadors.

Durant l’any 2022, un total de 8 empreses varen rebre consultoria científica per part d’experts de la Universitat de les Illes Balears i 5 es varen beneficiar de suport per dur a terme activitats d’R+D, especialment en el sector tecnològic i agroalimentari. Tres d’aquests projectes, Genosalut, Fundació Es Garrover i Escena Interiorismo Tecnológico han rebut tant consultoria com suport en recerca i desenvolupament. A més, el programa va servir per finançar 6 projectes d’investigadors de la UIB per transformar els seus resultats de recerca en productes, serveis o idees de negoci innovadores.

La UIB, en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació del Govern i la Fundació Universitat Empresa, va llançar el 2022 aquest programa per a pimes que referma el seu compromís com a motor en la transició cap a una economia basada en el coneixement de la nostra comunitat. El Programa Innova UIB-Pimes es divideix en dues línies, Accelera i Valida, amb un objectiu comú: la transferència de coneixement per part de la Universitat cap a la societat.

Accelera

L'espai Accelera, adreçat a petites i mitjanes empreses de les Illes Balears per impulsar projectes d’R+D empresarial mitjançant la col·laboració amb la UIB. Les pimes amb projectes que impliquin productes, serveis o models de negoci innovadors reben consultoria científica experta o activitats d’R+D per part de la UIB. Aquest programa té com a objectiu principal la transferència de coneixement i ajuda a la innovació del teixit empresarial des de la UIB. El 2022, 8 empreses varen rebre consultoria científica experta per valor d'aproximadament 16.000 euros i 5 es van beneficiar d'activitats d’R+D en el marc dels seus projectes amb un finançament del voltant de 83.000 euros, majoritàriament en els sectors d’agroalimentació i tecnologia.

Valida

Per una altra part, l'espai Valida, dirigit al personal docent investigador (PDI) de la UIB, enfocat a la maduració de projectes d’R+D mitjançant proves de concepte, pretén identificar resultats de recerca que puguin donar lloc a productes, serveis o idees de negoci innovadors dins la comunitat UIB i donar-los suport per avançar en la seva transferència al mercat. Durant el 2022 es varen finançar 6 projectes, principalment en l'àmbit de la salut i l'anàlisi de dades, amb un import d'aproximadament 100.000 euros.

Jornades

Les jornades permetran tant donar a conèixer els resultats de la primera edició i l’experiència de les empreses participants, com la convocatòria de la nova edició per a 2023. La sessió que se celebrarà a Mallorca tindrà la conferència del senyor Nico Goulet, fundador i soci director de l’entitat Adara Venture Partners. Les jornades es faran en les dates següents:

 

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 26/01/2023