Les PBAU de juny de 2023 tenen 4.773 alumnes matriculats

(Contenido en el idioma por defecto)

A les proves, que comencen el 6 de juny, es mantenen les adaptacions que donen més opcions als alumnes en els exàmens

Un total de 4.773 alumnes dels centres educatius de les Illes Balears s’han matriculat a les proves de batxillerat d’accés a la universitat, que es duran a terme dimarts, 6; dimecres, 7, i dijous, 8 de juny de 2023. Per illes, el 79,1 per cent d’alumnes correspon a Mallorca, 3.777; a Menorca hi ha 453 matriculats, 534 a Eivissa i 9 a Formentera.

Matriculats per illes

  • Mallorca: 3.777
  • Menorca: 453
  • Eivissa: 534
  • Formentera: 9

A diferència dels anys anteriors, i una vegada recuperada la normalitat després de la pandèmia, els punts d’examen s’han reduït. No obstant això, s’han mantingut les adaptacions que es van fer amb motiu de la COVID, que donen més opcions als alumnes: en línies generals, de cada examen s'oferiran dues opcions, d'entre les quals l’estudiant podrà triar indistintament preguntes d’un model o de l’altre.

Punts d'examen

Els exàmens es realitzaran simultàniament a les quatre illes: dos llocs a Eivissa i Menorca, un a Formentera i quatre punts d’examen a Mallorca, a més del campus de la UIB, on les proves es repartiran en quatre edificis.

· Mallorca

o   Campus de la UIB: edificis Antoni Maria Alcover i Sureda, Beatriu de Pinós, Gaspar Melchor de Jovellanos i Guillem Cifre de Colonya

o   Alcúdiapoliesportiu d'Alcúdia

o   IncaFàbrica Ramis

o   Manacorpoliesportiu de l'IES Manacor

o   Sant LlorençEspai 36

· Eivissa

o   Eivissa-Sa Coma: Escola d’Hoteleria d’Eivissa

o   Santa Eulària del Riu: Palau de Congressos d’Eivissa

· Formentera: IES Marc Ferrer

· Menorca

o   Maórecinte firal de Menorca

o   Ciutadellasala multifuncional de Canal Salat

El nombre de professors implicats en les proves està al voltant dels 250, i en el desenvolupament de les proves participaran un cap d’expedició per cada punt d’examen fora del campus com a responsable acadèmic, i un coordinador de punt d’examen per a qüestions logístiques.

Els alumnes amb necessitats específiques de suport hauran de fer les proves al campus, Inca, Manacor, Ciutadella, Maó, Eivissa-Sa Coma o Formentera, atès que són els únics punts d’examen que reuneixen les condicions adequades per poder-los donar el suport específic que requereixen. L’assignació s’ha fet amb la tria del punt més proper al seu centre.

Les proves començaran el 6 de juny a les 9 hores amb els exàmens d’Història de l’Art i Química. La jornada de matí s’allargarà cada una de les tres jornades fins a les 12.45 hores i els exàmens es reprendran a les 15.15 hores en la jornada d’horabaixa, fins a les 18.45 hores. Els darrers exàmens seran el 8 de juny: els de Disseny i Història de la Filosofia.

Les proves estan estructurades en dos blocs: el d’accés, que inclou les matèries troncals comunes i les de cada especialitat de batxillerat; i un bloc d’admissió, de caràcter voluntari amb aquelles assignatures opcionals relacionades amb els estudis que cada alumne vol cursar.

Els resultats provisionals estaran disponibles el dia 14 de juny de 2023 a través d’UIBdigital. 

Documentos relacionados

Fecha del evento: 06/06/2023

Fecha de publicación: 02/06/2023