La figura d'Aina Moll i Marquès protagonitza la tercera conversa del cicle Pioneres

(Contenido en el idioma por defecto)

La conversa es farà a la Llibreria Quart Creixent, de Palma, el 26 de febrer i a la Biblioteca Pública de Ciutadella el 7 de març 

Dia: dimecres, 26 de febrer de 2020
Hora: 19 hores
Lloc: Llibreria Quart Creixent, carrer d'en Rubí, 5 Palma 

El cicle Pioneres arriba a la tercera de les converses dedicades a visibilitzar el paper estratègic que les dones han tingut en la història de la ciència a les Illes Balears.

Aquesta vegada, la protagonista de la conversa serà Aina Moll i Marquès, filòloga, primera catedràtica de francès de les Illes Balears i figura central de la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya. Hi intervindran la periodista Neus Albis i la professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural, Pilar Arnau.

Pioneres a Menorca

La conversa sobre Aina Moll també es farà a Menorca, amb la periodista Carla Ametller i la professora Pilar Arnau. Serà el dissabte 7 de març, a les 12 hores, a la Biblioteca Pública de Ciutadella.

Aquest acte compta amb la col·laboració del Consell Insular de Menorca i la Xarxa de Biblioteques de Menorca.

Visibilitzar les dones en la ciència

El cicle Pioneres s'emmarca en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que es commemora l'11 de febrer. Amb aquests actes, la Universitat de les Illes Balears vol contribuir a superar els estereotips i els prejudicis sobre quin ha de ser el paper que han de tenir en la societat les nines que estan en edat escolar. Oferir-los models femenins és l’única manera perquè es vegin com a futures físiques, biòlogues o filòlogues.

El cicle de converses Pioneres l'organitza la Universitat de les Illes Balears a través del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. El patrocinen la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears i la Fundació BIT.

Notícies relacionades

Fecha del evento: 26/02/2020

Fecha de publicación: 20/02/2020