La Universitat de les Illes Balears i Naukas organitzen un espectacle de divulgació científica per apropar la ciència amb humor i escepticisme. Es farà el dissabte 15 d'octubre al Palau de Congressos de Palma i també es podrà seguir a través del canal de la UIB a Youtube.
Dia: dissabte, 15 d’octubre de 2022
Hora: a partir de les 10 hores
Lloc: Palau de Congressos de Palma
La Universitat de les Illes Balears i la plataforma de divulgació científica Naukas organitzen conjuntament l’espectacle Naukas Palma, 360º de ciència, que es farà el dissabte, 15 d’octubre, al Palau de Congressos de Palma, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma i Redeia.
L'acte es podrà seguir també en línia a través del canal de la UIB a Youtube:
L’espectacle s’ha presentat el divendres 14 d'octubre sobre l’escenari del Palau de Congressos amb la participació del vicerector de Política Científica i Investigació de la Universitat de les Illes Balears, doctor Víctor Homar; un dels fundadors de la plataforma de divulgació científica Naukas, Antonio Martínez Ron, i el delegat de Redeia a les Illes Balears, Eduardo Maynau. També hi han participat els investigadors de la UIB Àngel Amores i Cristina Reche, i la investigadora de l'IMEDEA (CSIC-UIB) Inés Castejón, que han interpretat un fragment dels monòlegs amb els quals participaran a l’espectacle.
Monòlegs de ciència
Aquest esdeveniment farà a pujar a l’escenari tres presentadors i 16 ponents, entre investigadors i divulgadors científics de les Illes Balears i d’arreu de l’Estat, que amb un llenguatge molt planer, atractiu i comprensible per a tothom, aproparan la ciència a tot tipus d’espectadors: públic familiar i de totes les edats, escolars de primària i secundària, estudiants universitaris, professors i investigadors.
L’espectacle serà gratuït i es desenvoluparà en dues sessions de matí i horabaixa, de 10 a 13.30 hores i de 17 a 20 hores. Els ponents explicaran de manera divulgativa avenços científics relacionats amb astrofísica, química, matemàtiques, geologia, biomedicina, arqueologia, oceanografia, canvi climàtic, fisiologia vegetal, biologia, filosofia, il·lustració científica, etc.
Aquesta activitat està organitzada conjuntament per la Universitat de les Illes Balears i Naukas, amb el suport del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma i Redeia.
Lliurament de premis del III Concurs de Divulgació Científica de la UIB
En el decurs de l’esdeveniment tindrà lloc el lliurament dels premis del III Concurs de Divulgació Científica de la UIB, adreçat al personal investigador d’aquesta universitat i amb la col·laboració de la plataforma The Conversation.
Ciència, escepticisme i humor
Naukas és una plataforma de divulgació científica formada per més de 160 investigadors, professors, periodistes i científics i que ha esdevingut el web de ciència més visitat d'Espanya. Actualment, rep al voltant d'1 milió de visites al mes, disposa d'una xarxa de webs formada per 15 blocs i ha dut a terme nombroses activitats divulgatives. Des del 2011, organitza unes jornades de divulgació científica a Bilbao i, des del 2016, també a altres ciutats, que es desenvolupen sempre tractant d’unir tres elements: ciència, escepticisme i humor. L’objectiu d’aquestes activitats presencials és popularitzar la ciència, sense treure-li gens del seu rigor, posant-la damunt d’un escenari perquè els espectadors la facin seva, l’aplaudeixin i la gaudeixin.
Per la seva part, Redeia col·labora econòmicament en l’organització de l’esdeveniment a través d’un conveni amb la UIB per impulsar la realització de diferents activitats de divulgació i educació científica, mediambiental i d’innovació durant aquest 2022 i el primer trimestre de 2023. A més, Redeia és la impulsora del Bosc Marí de Red Elèctrica, un projecte a tot el món sobre recuperació de posidònia oceànica i que la investigadora Inés Castejón explicarà durant la seva participació en la jornada Naukas-Palma.
Amb la col·laboració de la FECYT
Aquesta activitat forma part de la programació anual de la Unitat de Divulgació i Cultura Científica de la UIB, que compta amb la col·laboració de la de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.
Notícies relacionades
Fecha del evento: 15/10/2022
Fecha de publicación: 12/07/2022