La UIB llança una col·lecció de bones pràctiques en entorns educatius

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimarts, 29 de gener de 2019
Hora: 18 hores
Lloc: sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya 

El Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB presenta demà la col·lecció Bones Pràctiques en Entorns Pedagògics, una col·lecció de llibres orientada a identificar, analitzar i difondre bones pràctiques pedagògiques (polítiques, iniciatives, models d’actuació, programes, projectes, etc.) amb la pretensió de promoure canvis i millores en l’Educació de les Illes Balears.

A l’acte es presentarà el primer número de la col·lecció, que analitza una experiència del CEIP Es Pont de Palma: Per què feim una hora setmanal de filosofia? Igualment la professora Irene Puig, escriptora, filòsofa, filòloga i educadora, que és també directora del grup IREF (Grup d’Innovació i Investigació en Ensenyament de Filosofia), pronunciarà la conferència «Fer filosofia, una actitud».

En cada un dels llibres, el professorat del departament, conjuntament amb docents protagonistes de l’experiència, analitzaran una pràctica pedagògica remarcable per la seva qualitat. El format de la col·lecció és un pdf interactiu difós entre la comunitat educativa tant de manera virtual com en paper. La previsió és analitzar i difondre cada any sis pràctiques.

Per ajudar a la difusió de les bones pràctiques, cada any es farà un acte públic. Per al llançament de la col·lecció se’n preveu la presentació pública el dia 29 de gener de 2019 a la sala d’actes de l’edifici Guillem Cifre de Colonya, amb una ponent convidada, que ens farà una conferència.

L’anàlisi de les pràctiques educatives mantindrà una estructura similar: 1) context pedagògic, 2) finalitat de la bona pràctica, origen i evolució, 3) trets fonamentals, referències teòriques i avaluació, i 4) conclusions generals sobre l’experiència.

Aquest projecte és una tasca col·lectiva dels membres del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació (PAPE). L’equip de direcció del Departament de PAPE està format per Jaume Sureda (director), Eva Aguilar (subdirectora) i Teresa Adame (secretària). La coordinació del projecte és a càrrec de les professores Carme Pinya i Maria Rosa Rosselló, amb l’assessorament d’un consell format per professorat de PAPE (Joan Jordi Muntaner i Miquel Oliver) i professorat d’altres nivells, en concret, del comitè assessor per a la innovació del Departament, format per: mestres d’educació infantil, mestres d’educació primària, professors de centres de secundària i professionals del sector social. 

Fecha del evento: 29/01/2019

Fecha de publicación: Mon Jan 28 14:42:00 CET 2019