La UIB i la FFIB inicien la formació de monitors del projecte europeu SIDFOOT

(Contenido en el idioma por defecto)

L’objectiu d’aquesta iniciativa és aprofitar el potencial del futbol per promoure la inclusió social en barris desafavorits 

El grup de recerca en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears i la Federació de Futbol de les Illes Balears (FFIB) han començat ja la formació de 7 monitors en el marc del projecte Erasmus+ SIDFOOT, que té l’objectiu general d’aprofitar el potencial del futbol com a eina per promoure la inclusió social i una vida més sana dels infants i joves que viuen en barris desafavorits. 

Durant un mes, els monitors es formaran per aprendre a desenvolupar el rol de promotor comunitari a través del futbol. Els principals grups destinataris indirectes del projecte SIDFOOT són famílies que viuen en barris desafavorits, organitzacions esportives, institucions educatives, òrgans rectors de l'esport regional i nacional, i autoritats públiques en general.
D'altra banda, l'equip del projecte ha estat dissenyat per assegurar la participació activa d'un conjunt adequat d'organitzacions complementàries provinents de camps diversos, però que comparteixen característiques i objectius.

El projecte SIDFOOT inclou nou organitzacions de sis països (Espanya, el Regne Unit, Països Baixos, Romania, Dinamarca i Àustria), entre les quals hi ha la Fundació Real Betis, l’Aalborg Boldspils, el Wiener Sport-Club, l’ICSS Insight, l’European Football for Development Network, el Fare Network (Fare) is a European NGO, el Liverpool City Council i la UIB, com a institució d'educació superior. 

El projecte Erasmus+ SIDFOOT (https://www.efdn.org/blog/project/sidfoot/) se centra a influir positivament en la vida dels infants i joves que viuen en zones desafavorides i organitza activitats que els orientin en l'educació en valors i la creació d'entorns segurs i inclusius. 

El doctor F. Javier Ponseti i el doctor Alexandre García-Mas, investigadors del GICAFE, participen en el desenvolupament del projecte com a experts en la part formativo-educativa. El curs l’imparteix el doctor Antonio Núñez Prats, col·laborador del GICAFE.

Notícies relacionades

Fecha del evento: 13/06/2022

Fecha de publicación: 13/06/2022