La Càtedra de Turisme i Medi Ambient, de la UIB i l’Ajuntament de Capdepera, ha organitzat un programa d’activitats de formació i divulgació sobre la biodiversitat al municipi de Capdepera
La Càtedra de Turisme i Medi Ambient de la Universitat de les Illes Balears i l’Ajuntament de Capdepera ha organitzat per al mes d’octubre un programa d’activitats dedicat a la millora de l’atenció al turisme de natura i a la divulgació de la biodiversitat del municipi de Capdepera.
Activitats de formació
Els dies 14 i 15 d’octubre es faran unes jornades de capacitació per a l'atenció a turistes que consumeixen productes de turisme de natura, adreçades al personal de recepció d'allotjaments turístics i oficines d'informació turística. Les sessions es faran de les 18 a les 20 hores a l’edifici Cap Vermell (Capdepera). S’hi tractarà el perfil del turista de natura i s’hi presentaran els recursos i les oportunitats existents al municipi de Capdepera. Els participants en les dues sessions obtindran un certificat d’assistència emès per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB).
Els dies 28 i 29 d’octubre es faran unes jornades de formació complementària de guies de turisme actiu en matèria de biodiversitat del municipi de Capdepera. S’hi tractaran aspectes com ara la flora i la vegetació del municipi, la fauna, els ocells de Capdepera, i les bases de dades i la biodiversitat. Els participants en les dues sessions obtindran un certificat d’assistència emès per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB). Les sessions es faran de les 18 a les 20 hores a l’edifici Cap Vermell (Capdepera).
Activitats de divulgació
El dijous 21 d’octubre tindrà lloc la xerrada divulgativa «Espècies exòtiques invasores al municipi de Capdepera», en la qual es donaran a conèixer les espècies detectades al municipi, la problemàtica que hi està associada i les mesures per controlar-les i erradicar-les. Serà a les 19 hores, a l’edifici Cap Vermell.
El dissabte 23 d’octubre tindrà lloc un taller d’observació de papallones nocturnes. Es farà de les 8 a les 11 hores del matí, i se sortirà de l’aparcament de Cala Agulla. En el taller, es donaran a conèixer algunes de les espècies de papallones que es poden trobar al municipi de Capdepera i s’explicarà com les estudien els científics.
Per participar en les activitats és necessari inscriure-s'hi prèviament a l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Capdepera, al telèfon 971 56 30 52.
Totes les activitats les impartirà el doctor Samuel Pinya, professor de l’àrea d’Ecologia del Departament de Biologia i investigador del grup de recerca en Ecologia Interdisciplinària de la Universitat de les Illes Balears.
Fecha de publicación: 13/10/2021