La UIB acull la presentació dels primers resultats de l'expedició de circumnavegació Malaspina 2010: canvi global i exploració de la biodiversitat de l'oceà global

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimecres, 21, i dijous, 22 de setembre
Lloc: Edifici Anselm Turmeda,
campus universitari, Palma

La Universitat de les Illes Balears acollirà la reunió anual de l’expedició de circumnavegació Malaspina 2010: canvi global i exploració de la biodiversitat de l'oceà global.

Prop de cent investigadors d’universitats i centres de recerca d’arreu d’Espanya assistiran a la presentació dels primers resultats de l’expedició, que va finalitzar el passat mes de juliol, i que durant l’any 2010 i bona part de 2011 va explorar les zones marines clau per als estudis en canvi global, a bord dels vaixells de recerca Hespérides i Sarmiento de Gamboa.

A la reunió no només es presentaran els primers resultats de les investigacions dutes a terme sinó que es debatrà sobre els productes possibles a partir d’aquests resultats, és a dir: articles científics, publicacions i materials divulgatius o patents per a sectors industrials, entre d’altres. La trobada servirà també per planificar el treball per als pròxims dos anys.

L’Expedició Malaspina 2010: canvi global i exploració de la biodiversitat de l'oceà global, és una iniciativa interdisciplinària del Ministeri de Ciència i Innovació amb la participació de l’Armada i de més de 400 investigadors de tot el món i més de 40 institucions internacionals, que té com a objectiu generar un inventari coherent d’alta resolució de l’impacte del canvi global en l’ecosistema de l’oceà i explorar la seva biodiversitat.

L’expedició ha estat liderada per Carlos Duarte, professor d'investigació del CSIC a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), centre de recerca conjunt entre la UIB i el CSIC.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 21/09/2011

Fecha de publicación: 20/09/2011