La Fundació Càtedra Iberoamericana de la UIB concedeix el premi Juníper Serra 2008 al senyor Jaume Pagès, conseller delegat d'Universia

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: divendres, 9 d’octubre de 2009
Hora: 12.30 h
Lloc: Sala de Graus de l’edifici Arxiduc Lluís Salvador,
campus universitari, Palma.

El senyor Jaume Pagès, conseller delegat d’Universia, Grup Santander, rebrà el premi Juníper Serra 2008, que atorga la Fundació Càtedra Iberoamericana a la Universitat de les Illes Balears.

El Patronat de la Fundació, format per la Universitat de les Illes Balears i un conjunt d'institucions públiques i empreses, premia el senyor Jaume Pagès «per la seva tasca d'impuls de les relacions entre les institucions d'educació superior iberoamericanes i de difusió cultural en el marc de la xarxa d'universitats Universia».

El senyor Jaume Pagès (Girona, 1946) és des del 2004 conseller delegat d’Universia, del Grup Santander. Ha estat rector de la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment és catedràtic de l'àrea d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica. Va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Tècnica de Nagaoka (Japó). Pertany com a membre numerari a l’Institut d’Estudis Catalans i és president i fundador de l’Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB).

El premi Juníper Serra té com a objectiu distingir personalitats o empreses que hagin excel·lit per la seva activitat social o cultural dins la comunitat iberoamericana. En edicions anteriors, han rebut el guardó el senyor Gabriel Barceló (2003), el doctor Manuel Patarroyo (2005), el senyor Joan Manel Serrat (2006) i el senyor Enrique Iglesias (2007).

La Fundació Càtedra Iberoamericana es va constituir a l'any 2000 per iniciativa de la Universitat de les Illes Balears, amb el suport d'institucions i empreses. Té com a objectius la creació de programes de cooperació en matèria educativa, formativa, d'investigació i comunicació entre les Illes Balears i els països d'Iberoamèrica, lligats des de fa molts anys a aquestes illes.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 09/10/2009