Projecte NUS amb el Grup de Recerca en Art i Educació
Dia: dissabte, 20 de maig de 2017
Hora: de les 11 a les 13 hores
Lloc: Espai Educatiu Guillem Cifre de Colonya. Es Baluard. Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma.
Tindrà lloc el final de curs 2016-17 del programa Família! El Dissabte Va d’Art!, en el qual col·labora el Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la UIB. S’han organitzat activitats diverses i s’ha creat un espai relacional sonor realitzat per Paula Franco, en col·laboració amb el GRAiE.
La proposta amb caràcter sonor duu per títol NUS, i ocuparà bona part de l’Espai Educatiu. És una instal·lació interactiva amb plantejament lúdic que se centra en les moltes possibilitats de l’acte comunicatiu i en el paper que hi fan emissors i receptors. La peça convida a tothom que hi vulgui participar a experimentar, contar i escoltar les històries que, partint de la pròpia subjectivitat, es vulguin desvelar i que mai no s’havien contat en un museu. En aquesta línia d’explorar possibilitats narratives a partir de les obres de la col·lecció permanent del museu ha treballat l’àrea educativa en els tallers familiars, i arran de la instal·lació de NUS ho estendrà a diversos col·lectius socials entre els mesos de maig i juny.
NUS serà dinamitzada amb propostes musicals participatives al llarg del matí gràcies a la col·laboració de la Facultat d’Educació de la UIB en una activitat adreçada a tota la família.
Programa musical de la jornada:
- Elio Comparini. Compositor, arranjador i productor musical. Atmosfera de Nus.
- 11 h. Kai Landre. Defineix la seva música com a indie folk acústic tocat amb ukelele. La poca complexitat de les seves melodies mesclades amb la seva veu crea una atmosfera de tranquil·litat indie.
- 12 h. Paula Franco. Tocarà cançons pop en acústic fetes amb tres acords.
- 13 h. Arate. Grup de flamenc fusió format per la pianista Sara Mingolla i Ramón González, flamencòleg de carrer i guitarrista des de nin. Arate (sang en caló) és una fusió de dues generacions que combina música moderna, zambra, rumba…, passant per farruca, fandango i buleria, entre d’altres. Fan música d’ànima.
Aquesta activitat enllaça amb la proposta de l’ICOM per al 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, enguany sota el lema «Museus i històries plenes de controvèrsia: dir el que no es pot dir en els museus».
L’activitat és gratuïta i adreçada a un públic familiar, especialment les famílies que han participat en els tallers de la temporada, i oberta a tothom que es vulgui sumar a un matí diferent al museu.
Fecha de publicación: 19/05/2017