El doctor Claudio R. Mirasso, nou acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears

(Contenido en el idioma por defecto)

El doctor Claudio R. Mirasso, catedràtic d’universitat de Física de la Matèria Condensada del Departament de Física de la Universitat de les Illes Balears i investigador de l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB), ha ingressat com a acadèmic numerari en la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears.

En l’acte d’ingrés, que ha tingut lloc el dijous 26 de novembre de 2020 a la sala d’actes de Son Lledó, al campus universitari, el doctor Mirasso ha impartit el discurs «De la física dels circuits cerebrals a les xarxes neuronals artificials», que ha versat sobre com podem inspirar sistemes d'intel·ligència artificial aprenent com funciona el nostre cervell.

Claudio R. Mirasso es va doctorar en Física a la Universitat Nacional de La Plata (Argentina, 1989). Ha estat contractat postdoctoral a Espanya i als Països Baixos. És autor o coautor de més de 165 articles en revistes científiques internacionals, amb més de 8.000 citacions. Ha coordinat els projectes europeus FET Open OCCULT (Optical Chaos Communications using Laser-diode Transmitters, IST-2000-29683) i PHOCUS (towards a PHOtonic liquid state machine based on delay-CoUpled Systems, FP7-ICT-240763). Els seus interessos actuals de recerca inclouen aspectes relacionats amb el processament d’informació en circuits neuronals, l’estudi dels dispositius neuroinspirats, en particular aplicats als sistemes fotònics, l’anàlisi de sèries temporals biomèdiques i les aplicacions de la dinàmica no lineal en general. 

Fecha de publicación: 26/11/2020