El Govern retornarà 5 milions d'euros de primeres matrícules universitàries

(Contenido en el idioma por defecto)

L'estalvi màxim serà de 1.800 euros per alumne i s'hi podran acollir al voltant d’uns 6.000 estudiants de la UIB 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha reunit aquest dijous amb el Consell de Govern de la UIB, representants del Consell d'Estudiants i representants de les associacions estudiantils de la UIB per parlar sobre la devolució, recentment anunciada, del 100 % del cost de les primeres matrícules de grau i de màster habilitant per al curs 2022-23.

El Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB) treballen conjuntament en la redacció d'una convocatòria per gestionar la devolució dels doblers, una mesura que pot beneficiar al voltant de 6.000 alumnes universitaris i que suposarà una inversió de cinc milions d'euros que forma part del pla elaborat pel Govern per fer front a l'alça de preus amb benefici directe per als estudiants.

Armengol ha estat acompanyada pel Rector de la UIB, Jaume Carot; el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i el president del Consell d’Estudiants, Antoni Baos. «És la primera vegada que un paquet de mesures econòmiques i socials del Govern inclou mesures directament adreçades a la comunitat universitària, i això suposa un reconeixement del valor de la universitat i d’aquest tram d’educació, com a motor de desenvolupament del talent humà», ha destacat el Rector.

Requisit de renda

Per poder accedir a la convocatòria, els estudiants han de complir els requisits de declarar menys de 52.800 euros d'ingressos en la declaració conjunta o menys de 33.000 en la individual. L'estalvi màxim serà de 1.800 euros.

La gestió de la convocatòria dependrà directament de la UIB, es farà a través del seu web i inclourà també una altra de les mesures anunciades pel Govern: la reducció del 50% del cost de les segones matrícules, que beneficiarà uns 3.000 estudiants i suposarà una inversió de dos milions d'euros. Està previst que la convocatòria es publiqui a finals de mes i que es resolgui, retornant els doblers a les famílies, durant el primer trimestre del 2023.

A més, la presidenta Armengol també ha confirmat la gratuïtat dels desplaçaments a tota la xarxa del TIB per als 45.000 estudiants de batxillerat, formació professional i universitaris. El cost de la mesura és de 500.000 euros. 

Fecha de publicación: 13/10/2022