Acte de lliurament dels premis de les olimpíades, miniolimpíades i concursos escolars 2023 a 76 estudiants de secundària de Mallorca

(Contenido en el idioma por defecto)

Un total de 76 alumnes de secundària de Mallorca recolliran els guardons que els acrediten com a guanyadors de les olimpíades, miniolimpíades i concursos escolars de la Universitat de les Illes Balears el curs 2022-23. El lliurament serà a càrrec del Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; la vicerectora d'Estudiants, doctora Carmen Touza, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, senyor Antoni Morante.

Entre els mesos de gener i maig de 2023 s’han organitzat 16 olimpíades i 5 miniolimpíades escolars en les quals han participat 1.610 alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerat de Mallorca, 252 d'Eivissa i Formentera, i 129 de Menorca. En total, 1.991 alumnes de secundària de les Illes Balears han posat a prova els seus coneixements en alguna de les proves, i un total de 76 han resultat premiats en les categories següents:

Miniolimpíades

Concursos educatius

A més, al llarg del curs 2022-23 l’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) ha organitzat tres concursos destinats a alumnes de primària de Mallorca, amb una participació total de 271 estudiants. També recullen els premis els alumnes guanyadors dels concursos següents:

Reconeixement als alumnes guanyadors a la fase nacional de Filosofia, Física i Matemàtiques

Finalment, durant l’acte s’atorgarà un reconeixement als alumnes de les Illes Balears que han arribat a la fase nacional de les Olimpíades i hi han obtingut diferents guardons:

X Olimpíada Espanyola de Filosofia

  • Tercer premi en la categoria de dilema moral de la final de la X Olimpíada Espanyola de Filosofia: Llucia Nicolau Vicens. IES Mossèn Alcover (Manacor)

XXXIV Olimpíada Espanyola de Física

  • Medalla de bronze: Tomeu Rotger Miller, IES Sineu.

LIX Olimpíada Matemàtica Espanyola

  • En 36a posició i medalla de bronze: Toni Calucho Guitart. IES Ramon Llull

Lliurament de premis a les seus de Menorca i d’Eivissa i Formentera

Els alumnes guanyadors de les olimpíades, miniolimpíades i concursos educatius i Proves Cangur a la UIB a Menorca recolliran els premis durant l’acte de lliurament que es durà a terme dimarts dia 13 de juny, a les 17 hores, a la Seu universitària de Menorca, a Alaior. A Eivissa, l’acte tindrà lloc dijous dia 15 de juny, a les 17 hores, a la Seu universitària d'Eivissa i Formentera.

Aquestes proves i concursos estan inclosos en les activitats Seràs UIB de l’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB). El Vicerectorat d’Estudiants de la Universitat i la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació i Formació Professional treballen de manera conjunta per dissenyar i dur a terme una sèrie d’activitats per facilitar als futurs alumnes de la Universitat la transició als estudis superiors, donar suport a les famílies i millorar la comunicació amb els centres educatius de les Illes Balears. 

La UIB agraeix a les entitats i empreses patrocinadores el suport per fer possibles les proves i concursos. 

.

Fecha del evento: 30/05/2023

Fecha de publicación: 29/05/2023