Els grups de recerca de la Universitat de les Illes Balears participen en la jornada Agrupació Empresarial Innovadora del Balearic Marine Cluster
La Universitat de les Illes Balears ha acollit el dijous, 25 de maig, la jornada Agrupació Empresarial Innovadora, organitzada pel Balearic Marine Cluster, que s’ha fet a Son Lledó. En el marc d’aquesta jornada, diferents grups de recerca de la UIB han presentat les seves línies d’investigació als representants de les empreses del sector nàutic que integren el clúster amb l’objectiu de promoure la innovació en el sector nàutic a través de la col·laboració entre la Universitat i les empreses del sector nàutic.
Han participat en la jornada les persones següents:
- Dra. Balbina Nogales Fernández, del grup de recerca en Microbiologia, que ha presentat la recerca sobre microbiologia ambiental, microbiologia marina i degradació de contaminants (hidrocarburs i plàstics).
- Dr. Alejandro Orfila Förster, del grup de recerca en Tecnologies Marines, Oceanografia Operacional i Sostenibilitat, que ha explicat l'ús de tecnologies per a l’observació, la predicció i interaccions del sistema oceànic costaner.
- Dra. Maria de Lluch Calleja Cortes, del grup de recerca en Ecologia Marina i Sistemàtica, que ha donat a conèixer els estudis d’impacte ambiental, beneficis aportats pels organismes bentònics i planctònics del litoral balear, i estratègies d'investigació per trobar solucions a la pressió que pateix el litoral de les Balears.
- Dr. Alberto Ortiz Rodríguez, del grup de recerca en Sistemes, Robòtica i Visió, que ha presentat els avenços en la inspecció de vaixells (i altres infraestructures verticals) mitjançant tecnologies de dron.
- Dr. Gabriel Oliver Codina, del grup de recerca en Sistemes, Robòtica i Visió, que s’ha centrat en l’ús de la inspecció automàtica, la robòtica, els sistemes intel·ligents i l’anàlisi de dades.
- Dra. Gemma Turnes Palomino, del grup de recerca en Química de Materials, ha explicat la investigació en materials i tècniques analítiques avançades per al monitoratge i l’eliminació de contaminants a l’aigua.
Suport de la UIB a les pimes
Així mateix, durant la jornada també s’ha presentat l’Espai Accelera, una iniciativa que s’adreça a les petites i mitjanes empreses de les Illes Balears per posar en marxa projectes d’R+D empresarial mitjançant la col·laboració amb la UIB. A través de l’Espai Accelera, les pimes amb projectes que impliquin productes, serveis o models de negoci innovadors reben consultoria científica experta o activitats d’R+D per part del personal investigador de la UIB.
L’Espai Accelera forma part del programa Innova UIB-Pimes, de suport a la innovació i la transferència del coneixement impulsat per la Universitat de les Illes Balears en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears i la Fundació Universitat-Empresa, MP (FUEIB). Aquest programa té com a objectiu general accelerar el paper de la UIB com a motor en la transició cap a l’economia del coneixement i convertir-la en nucli de l’ecosistema d’innovació.
Fecha de publicación: 25/05/2023