«El sustituto», d'Óscar Aibar, inicia la 16a edició del cicle Cinema d'Autor 2022-23

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dijous, 27 d’octubre de 2022
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, C/ de la Concepció, 12 Palma
Entrada de franc. Reserva de plaça a <sac@uib.cat>

«El sustituto» (Óscar Aibar, 2021) serà la primera pel·lícula que es projectarà en el marc del cicle Cinema d’Autor 2022-23, organitzat pel Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, a través del Servei d’Activitats Culturals. La presentació de la sessió anirà a càrrec del director i coguionista del film, Óscar Aibar.

La pel·lícula, ambientada en els anys 80, parla de com un jove policia que s’ha format als barris més durs de Madrid accepta una destinació a un poble de vorera de mar amb l’esperança que la seva filla es curi, i també de guanyar tranquil·litat. Un cop instal·lats, l’home es veu implicat en la recerca de l’estrany assassinat de l’inspector a qui ha de substituir. Les investigacions el duran fins a un hotel de platja on una comunitat de gent gran nazi, cercada per molts països per crims contra la humanitat, viu un retir paradisíac i feliç.

La pel·lícula ha estat nominada als premis Feroz de 2021 a millor actor, per Ricardo Gómez, i a millor actor secundari, per Pere Ponce. A més, ha participat a la Secció Oficial del Festival de Màlaga de 2021.

Óscar Aibar és un guionista i cineasta de Barcelona, director de llargmetratges com «El bosque» (2012), «El Gran Vázquez» (2010), «Rumores» (2008) o «La máquina de bailar» (2006). A més, també ha dirigit diversos capítols de la sèrie de televisió «Cuéntame lo que pasó». És autor de les novel·les Making Of (2008) i Los Comedores de tiza (2005), així com del llibre de relats Tu mente extiende cheques que tu cuerpo no puede pagar (2002). També ha publicat més de 500 pàgines com a guionista de còmics a diferents revistes i àlbums i ha fet nombrosos videoclips per a diferents artistes.

Dissetena edició del cicle Cinema d’Autor de la UIB

Es tracta de l’edició número setze del cicle Cinema d’Autor, que projectarà al llarg del curs 2022-23 un total de set pel·lícules. Cada sessió comptarà amb la presentació de directors, actors, muntadors i guionistes que parlaran de la seva feina, les vivències personals en el treball i que contaran anècdotes de l’obra, la qual cosa permetrà que l’espectador detecti detalls i vegi el film des d’un altre punt de vista.

Entre els mesos d’octubre de 2022 i maig de 2023 es podran veure set pel·lícules, amb entrada gratuïta. Sempre es projectaran la darrera setmana de cada mes, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Sa Nostra de Palma.

Les reserves es podran fer fins a les 12 hores del dia de la projecció a través del correu electrònic <sac@uib.cat>, indicant el nom complet.

Fecha del evento: 27/10/2022

Fecha de publicación: 25/10/2022