«Asuntos de familia» al cicle Cinema d’Autor

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dijous, 26 de maig de 2022
Hora: 19.30 hores
Lloc: Centre de Cultura Sa Nostra, Palma
Entrada de franc. Reservau la localitat a <sac@uib.cat> 

El cicle Cinema dAutor presenta la pel·lícula Asuntos de familia, el títol original de la qual és Omor shakhsiya aka, de la directora i guionista Maha Haj. Organitza el cicle el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la UIB, a través del Servei dActivitats Culturals.

La pel·lícula Asuntos de familia parla de vellesa, maduresa, crisis de parella, relacions familiars, i està classificada com a comèdia dramàtica. Enmig d’un clima polític convuls, entre frivolitats, somnis i deures, uns desitgen partir mentre d’altres prefereixen quedar, però tots tenen assumptes personals que volen resoldre en aquesta pel·lícula sobre les relacions familiars. A Natzaret, una parella que duu molts d’anys junts, viu dins la monotonia de la rutina. A Ramallah, a l’altre costat de la frontera, el seu fill Tarek vol seguir sense parella la resta de la vida, la seva padrina perd el cap, mentre la seva filla està a punt de ser mare a la vegada que el marit obté un paper en el món del cinema.
 
Maha Haj és una directora i guionista palestina, va néixer a Natzaret i va ser educada en una escola cristiana, encara que els seus pares eren activistes comunistes. Va començar a treballar com a mestra, però es va interessar més pel seu art i l'escriptura, que practicava en el temps de lleure. Va començar la seva carrera cinematogràfica treballant com a escenògrafa, doctora de guió i directora d'art en pel·lícules com The Time That Remains (2009), d'Elia Suleiman, The Attack (2012), de Ziad Doueiri, Arabani (2014), d'Adi Adouan, i Over the Hilltop (2014), de Rafael Najari.
 
Aquesta pel·lícula va guanyar quatre premis: Una Certa Mirada del Festival de Canes; millor òpera prima del Festival de Philadelphia; millor pel·lícula del Festival Internacional de Cinema de Haifa, i la menció especial del jurat del Festival de Zuric.
 
Atès que el cicle Cinema dAutor celebra la quinzena edició, sha volgut dedicar íntegrament a dones cineastes. Hi assistiran directores i professionals del cinema, que transmetran la seva visió del món, del cinema i de la vida. Quinze anys dun cicle en el qual es presenten pel·lícules amb els directors, actors, muntadors i guionistes, que parlen de la seva feina, de les vivències personals en el seu treball i ens conten anècdotes de lobra, la qual cosa ens fa percebre el film des dun punt de vista propi perquè visquem lexperiència cinematogràfica duna altra manera. 

Fecha del evento: 26/05/2022

Fecha de publicación: 24/05/2022