Participa en les xerrades i tallers per conèixer totes les oportunitats de participar en estades arreu del món per a tota la comunitat universitària
La Universitat de les Illes Balears ha organitzat la primera Setmana Internacional de la Mobilitat: De la UIB al Món, per mostrar totes les oportunitats i opcions de mobilitat que té al seu abast la comunitat universitària.
Del 21 al 25 d’octubre es duran a terme xerrades i tallers per explicar els programes que la UIB i els seus centres ofereixen tant als estudiants com al personal docent i investigador i al personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis. Els membres de la comunitat universitària que ja han participat en estades a altres països explicaran als companys com va ser la seva experiència. En aquests actes, també es donaran a conèixer les oportunitats per participar en programes de voluntariat internacional.
Es pot consultar el programa complet d’activitats en aquest enllaç: https://internacional.uib.cat/digitalAssets/766/766605_Poster-120x100cm_De-la-UIB-al-Mon_UIB.pdf
EUNICOAST
En el marc dels actes programats, es durà a terme la presentació d’EUNICoast, una aliança de 12 universitats europees, entre les quals hi ha la UIB, centrada en la sostenibilitat blava. EUNICoast fa un enfocament especial en ports i illes, i recentment ha obtingut el suport de la Comissió Europea a través de la convocatòria competitiva ERASMUS+ European Universities.
Més de 300 destinacions per triar
Els alumnes de la UIB tenen l’oportunitat de cursar una part dels estudis en més de 250 universitats dels països de la Unió Europea a través del programa Erasmus+ Estudis KA131, i en altres 55 universitats de fora de la UE a través dels convenis signats per la Universitat.
A més, també poden optar a fer un període de formació de pràctiques en empreses, centres de recerca o laboratoris de qualsevol país de la UE a través del programa Erasmus+ Pràctiques KA131.
El personal tècnic, de gestió i d’administració i serveis pot optar a fer visites formatives per conèixer les experiències i bones pràctiques d'altres institucions sòcies d’arreu del món, amb l'objectiu d'internacionalitzar i enriquir la gestió de la UIB i consolidar els vincles amb aquestes institucions, a més d'aprofundir en el coneixement d'idiomes.
De la mateixa manera, el personal docent i investigador de la UIB també pot accedir a convocatòries per impartir docència o rebre formació en centres d'ensenyament superior dels països de la UE i d’arreu del món.
Internacionalització: un objectiu estratègic
La primera Setmana Internacional de la Mobilitat: De la UIB al Món s’inscriu en l’esforç que la UIB fa per promoure la internacionalització de la comunitat universitària, d’acord amb el Pla estratègic universitari 2023-2027, que de manera específica fixa dos objectius: per una banda, augmentar la internacionalització dels estudiants mitjançant la promoció de la mobilitat, l’intercanvi i la captació d’estudiants de postgrau estrangers; i, per l’altra, impulsar la internacionalització de l'activitat investigadora fomentant el finançament internacional i la mobilitat del personal investigador.
Organització
Aquesta activitat, l’organitza el Servei de Relacions Internacionals de la UIB amb la col·laboració del Servei d’Identitat i Cultura Institucional, l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, UIBIdiomes i l’associació d’estudiants ESN Baleares (Erasmus Student Network).
Fecha del evento: 21/10/2024
Fecha de publicación: 18/10/2024