195 alumnes d'intercanvi s'incorporen a la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

La Universitat de les Illes Balears ha donat la benvinguda als estudiants procedents de 27 països d’arreu del món que continuaran la seva formació al campus 

Dia: dimarts, 11 de febrer de 2020
Hora: 11 hores
Lloc: sala d’actes, edifici Guillem Cifre de Colonya, campus universitari, Palma  

Ha tingut lloc l’acte de benvinguda als 195 alumnes d’intercanvi, estrangers i d'universitats espanyoles, que s'incorporen a la Universitat de les Illes Balears el segon semestre del curs 2019-20. D’aquesta manera, comença la segona etapa del programa de benvinguda i orientació per a aquests estudiants d’intercanvi, un programa organitzat pel Servei de Relacions Internacionals de la Universitat.

Hi han intervingut el director de Promoció de la Internacionalització, doctor Igor Prieto; el director del Servei de Relacions Internacionals, senyor Ricardo Sagrera, i el senyor Llorenç Oliver, tècnic del SRI.

Dades del programa d’intercanvi

Enguany, 195 alumnes han vingut a la UIB procedents de 27 països d’arreu del món. D’aquests, 188 provenen d’universitats europees, americanes o asiàtiques i 7 són d’universitats espanyoles. Els alumnes d’intercanvi s’incorporen a la comunitat universitària de la UIB gràcies a diferents programes de mobilitat universitària i d’intercanvi, com els ERASMUS+, ERASMUS K107 o SICUE, i de convenis bilaterals signats entre la UIB i universitats de tot el món.

De quins països venen?

La majoria dels estudiants que venen d'intercanvi a la UIB són d'universitats alemanyes (45) i d’italianes (42). Així mateix, la UIB és la destinació d’estudiants provinents de Mèxic (15), Estats Units (14), França (11), Polònia (8), Portugal (4), Grècia (4), Argentina (3), Canadà (3), Colòmbia (3), Rússia (3), Suècia (3), Holanda (3), Hongria (3), Àustria (2), Croàcia (2), Dinamarca (2), Eslovàquia (2), Letònia (1), Regne Unit (1), Romania (1), Sèrbia (1), Xile (1) i el Marroc (1).

De quins estudis són?

Més de la meitat dels estudiants que han vingut ara a la UIB fan estudis de l'àrea de Ciències Socials i Jurídiques (110). Seguits dels qui han triat estudis de l'àrea d’Arts i Humanitats (50), Enginyeria i Arquitectura (15), Ciències de la Salut (12) i Ciències (8).

Alumnes de la UIB que se'n van a fora

Així mateix, aquest segon semestre 112 alumnes de la UIB cursaran una part dels estudis fora de les Illes Balears, dels quals 99 se n’han anat a universitats internacionals i 13 a espanyoles. Les destinacions principals dels alumnes d'intercanvi de la UIB són Alemanya (15), Itàlia (16), França (11), Polònia (8) i el Regne Unit (7).

Els alumnes que més s'animen a estudiar a altres universitats són els de Ciències Socials i Jurídiques (83), Enginyeria i Arquitectura (12) i Arts i Humanitats (10). 

Fecha del evento: 11/02/2020

Fecha de publicación: 11/02/2020