La UIB vol ampliar en 30 places l'oferta de nou ingrés al grau d'Infermeria

(Contenido en el idioma por defecto)

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears ha aprovat avui elevar a l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) una modificació dels numerus clausus del grau d’Infermeria. A la pràctica, es tradueix a poder oferir 30 places més a la seu de Palma, que passaria de 125 a 155 places de nou ingrés. L’acord ratifica també l’ampliació amb 4 places de nou ingrés a la Seu de Menorca, que es va fer el curs 2020-21, aprovada per la Conferència General de Política Universitària.

Aquest augment de places es farà de manera gradual a partir del curs acadèmic 2022-23. La memòria justifica l’increment de places de nou ingrés amb la ràtio baixa de professionals d’infermeria que existeix a les Illes Balears i per les necessitats estructurals d’aquests especialistes al sistema sanitari, que han augmentat amb la pandèmia de la COVID-19.

La modificació proposada per al grau d’Infermeria inclou també una disminució del nombre de crèdits atorgats al treball de fi de grau, que passa de 12 a 6 crèdit ECTS. Els sis crèdits s’han afegit a la formació obligatòria; en concret, es reubiquen en dues assignatures: Fonts d’Informació en Ciències de la Salut (3 ECTS) i Bases Metodològiques de la Investigació (3 ECTS). 

Fecha de publicación: 05/11/2021