Doble reconeixement per a la tesi doctoral de Margalida Monserrat Mesquida

(Contenido en el idioma por defecto)

El seu estudi sobre els efectes de la dieta mediterrània en els pacients amb síndrome metabòlica ha estat guardonat pel Centre Català de la Nutrició i l’IdISBa 

La tesi doctoral de Margalida Monserrat Mesquida, defensada a la Universitat de les Illes Balears el juliol de 2022, ha estat reconeguda recentment amb dos premis. D’una banda, ha obtingut el premi CCNIEC a la realització de tesis doctorals relacionades amb el món de la nutrició i l’alimentació, que atorga el Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans. El guardó li serà lliurat en una cerimònia que tindrà lloc el divendres 27 de gener a la seu de l’IEC, a Barcelona.

A més, també ha estat guardonada per l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) amb el premi a la millor tesi doctoral. El guardó li va ser lliurat el passat 30 de novembre en el marc de les IX Jornades d’IdISBa, que es varen dur a terme a l’Hospital Universitari Son Espases.

La tesi doctoral de Margalida Monserrat Mesquida ha avaluat els efectes d’una intervenció nutricional basada en la dieta mediterrània (MedDiet) sobre els marcadors d’inflamació i estrès oxidatiu dels pacients amb síndrome metabòlica i malaltia del fetge gras no alcohòlic.

L’estudi destaca que la dieta mediterrània està adreçada a la prevenció i reversió de les comorbiditats associades a l’obesitat i el sobrepès, els quals es consideren «els problemes de salut pública més grans de tot el món», segons la tesi.

D’aquesta manera, els resultats mostren que la intervenció nutricional basada en la dieta mediterrània hipocalòrica millora els indicadors de l’estat prooxidant i proinflamatori tant als pacients amb síndrome metabòlica com amb malaltia del fetge gras no alcohòlic.

La tesi doctoral de Margalida Monserrat Mesquida es va dur a terme en el marc del programa de doctorat en Nutrició i Ciències dels Aliments de la UIB i la varen dirigir el doctor Josep A. Tur Marí i el doctor Antoni Sureda Gomila, en el si del Grup de Recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu (NUCOX) de la UIB, el IUNICS, l’IDISBA i el CIBEROBN de l’Institut de Salut Carlos III.

Notícia relacionada

Fecha de publicación: Wed Jan 11 13:12:00 CET 2023

Con la colaboración de:

 Gobierno de España. Ministerio de Ciencia e Innovación. FECYT Innovación