IDEATION: un projecte europeu per promoure l’economia circular al món de l’esport

(Contenido en el idioma por defecto)

El Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de la Universitat de les Illes Balears participa en aquest projecte ERASMUS+ per fomentar pràctiques sostenibles i reduir la petjada ecològica de les organitzacions esportives.

Un equip d’investigadors del Grup d'Investigació en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (GICAFE) de la Universitat de les Illes Balears participa en el projecte ERASMUS+ IDEATION, que té com a objectiu promoure l’economia circular i l’adopció de pràctiques sostenibles en les organitzacions esportives. El projecte es fa amb la col·laboració de la VšI Inovaciju Akademija (Lituània) i del VšI Sporto Klubas «Miško takas» (Letònia).

El projecte té com a objectiu afavorir que les entitats esportives introdueixin estratègies de disseny circular en la seva activitat. Aquest enfocament cerca mantenir els materials i els productes el màxim temps possible, mitjançant l'ús eficient i l'optimització de la durabilitat, per tal de minimitzar la petjada ecològica.

Per aconseguir això, el projecte cerca intercanviar les bones pràctiques existents, crear un protocol d'assessorament sobre disseny circular per a clubs esportius locals i regionals, i divulgar un marc teòric per al desenvolupament de les estratègies que conceptualitzen el disseny circular. El projecte també inclou la creació de xarxes per intercanviar les pràctiques existents i implantar pràctiques reals d’economia circular en clubs esportius locals i regionals.

La primera reunió del projecte va tenir lloc el passat 31 de maig a Sa Riera (Palma), i va tenir la participació del vicerector de Campus i Universitat Saludable, doctor Adrià Muntaner; dels membres del GICAFE de la UIB, doctors Alejandro García-Mas i F. Javier Ponseti; la investigadora Miglė Petronienė, del VšI Sporto Klubas «Miško takas», i el coordinador del projecte, Tomas Petronis, de la VšI Inovaciju Akademija.

Fecha de publicación: 06/06/2024

Con la colaboración de:

 Gobierno de España. Ministerio de Ciencia e Innovación. FECYT Innovación