La UIB planta els primers arbres del bosc educatiu al campus

(Contenido en el idioma por defecto)

La cobertura vegetal del campus s’ampliarà amb un centenar d’arbres d’espècies originàries d’arreu del món. Aquesta actuació s'inscriu en l'eix de renaturalització de l'Estratègia de sostenibilitat 2030 de la Universitat de les Illes Balears. 

La Universitat de les Illes Balears ja ha plantat els primers exemplars de l’arborètum al campus universitari. En aquest espai paisatgístic es plantaran fins a 100 exemplars de 39 espècies diferents de la Mediterrània (8 espècies), Amèrica del Sud (6 espècies), Austràlia i Nova Zelanda (8 espècies), Europa central (7 espècies) i  Àsia (10 espècies), amb la intenció que esdevingui un jardí temàtic amb funció, principalment, pedagògica, ambiental i paisatgística.

L’arborètum s’ubicarà als terrenys situats darrere la sala d’actes de l’edifici Son Lledó, entre els caminals de Formentera, de Mallorca i d’Eivissa. Ocuparà una superfície de 22.000 metres quadrats que contribuiran a incrementar la cobertura vegetal del campus amb espècies com la corísia, una espècie originària dels boscos tropicals i subtropicals de l’Amèrica del Sud, o d’exemplars de diferents espècies d’arbres de foc propis d’Austràlia.

Aquest espai, que es planteja com una actuació amb contingut acadèmic, tindrà un passeig condicionat amb panells informatius que permetran aprendre sobre les diferents espècies, els ecosistemes que els acullen i la importància ecològica i cultural. A més, es preveu la instal·lació futura de bancs i pèrgoles per a l’ús de la comunitat universitària com a espai de passeig i esbarjo.

La creació de l’arborètum, juntament amb altres mesures de renaturalització del campus, responen a la idea d’unir els diferents espais naturals i formar un corredor verd que travessarà el campus de nord a sud i que contribuirà a la descarbonització i fixarà part del CO2 de l’atmosfera. Alhora, aquest pulmó verd dibuixarà un paisatge agradable, apte per fomentar la pràctica d’activitats esportives i el contacte amb la natura, no només per als membres de la comunitat universitària sinó també per a la ciutadania en general.

Estratègia de sostenibilitat

Aquesta actuació s’inscriu en l’eix de renaturalització de l’Estratègia de sostenibilitat 2030 de la Universitat de les Illes Balears, que està dissenyada per ser ambientalment sostenible en el futur, sense malbaratament de recursos, i forma part de l’objectiu general de transformar la Universitat en un model de sostenibilitat i de compromís amb el coneixement i la preservació del medi ambient. L’Estratègia de sostenibilitat respon a una visió de la Universitat que, com a agent de transformació social, promou el progrés basat en el coneixement científic i la innovació, sostenible socialment, ambientalment i econòmicament.

L’Estratègia de sostenibilitat, a la vegada, s’inscriu en el Pla estratègic universitari 2023-2027, un document que recull 45 objectius prioritaris que han de guiar l’activitat de la Universitat d’aquí a final de l’any 2027.

Per a més informació, podeu consultar els webs <https://sostenibilitat.uib.cat> i <https://pla.uib.cat>. 

Fecha del evento: 25/09/2024

Fecha de publicación: 25/09/2024