Un centenar de professionals debatran sobre prostitució en el II Congrés Virtual, coordinat des de la UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

Dimecres, 23 de gener de 2008, ha tingut la presentació als mitjans de comunicació del II Congrés Virtual sobre Prostitució. Regularització de la prostitució i Drets Humans, organitzat per la UIB, Creu Roja, Metges del Món, Adoratrius, Casal Petit–Oblates i l'Institut Balear de la Dona, amb el suport de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern de les Illes Balears.

A la presentació hi han assistit la senyora Fina Santiago, consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració; la senyora Lila Thomàs, directora de l'Institut Balear de la Dona; la doctora Carmen Orte, catedràtica del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB, i el senyor Jaume Perelló, pedagog de la UIB i coordinador del Congrés.

El segon congrés virtual sobre prostitució està coordinat des del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la UIB, i tindrà lloc des de l'1 fins el 18 de febrer.

Els nuclis temàtics del congrés són:

• Concepcions i posicionaments sobre la prostitució.
• Tendències internacionals.
• Regulació estatal.
• Regulació autonòmica.
• Propostes alternatives.

Els objectius del Congrés són: oferir un espai d'intercanvi d'experiències d'actuació, des de diferents perspectives professionals, institucionals, administratives i des de diferents àmbits (justícia, salut, intervenció social); aprofundir en la reflexió sobre la prostitució com a objecte d'estudi interdisciplinari i dels models actuals que permeten comprendre-la millor; facilitar l'establiment de xarxes d'intercanvi d'informació d'àmbit estatal i internacional; fomentar el debat entorn de fenomen de la prostitució entre tots els actors que hi intervenen, centrant-lo en les possibles situacions legals, alegals o no legals.

Els destinataris són totes les persones interessades en aquesta temàtica, però especialment, les persones que es dediquen a la prostitució, l'alumnat i el professorat universitari de diversos àmbits (educatius, socials, de la salut...), així com els professionals i voluntariat dels àmbits de la justícia, els serveis socials, l'educació, la salut i altres sectors vinculats a la temàtica tractada.

Metodologia: El Congrés és virtual i l'objectiu és la difusió i el debat d'estudis i experiències dins l'àmbit de la prostitució. La metodologia consisteix a penjar a la web del Congrés les ponències i comunicacions enviades per professionals dins aquest camp i avaluades pel comitè científic.

Les persones inscrites tindran accés als documents uns dies abans de l'inici del Congrés, per tal de poder llegir amb temps els treballs presentats, i a partir de dia 1 de febrer podran entrar al fòrum obert per opinar, debatre, demanar i intercanviar opinions i treballs o experiències. A més, els ponents hi entraran per debatre amb els inscrits qüestions referents a les seves ponències o sobre els diversos nuclis temàtics. Aquesta possibilitat permet un alt nivell d'interacció entre els inscrits i els autors de les ponències. Així mateix, la web del Congrés disposarà d'un espai o biblioteca virtual on els participants podran trobar i penjar tot tipus de documents, material audiovisual o investigacions referents als nuclis temàtics.

Les conclusions: Una vegada acabat el Congrés, al mes de març, se'n presentaran les conclusions i es penjaran a la web.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 23/01/2008