Projecte artístic per crear vincles comunitaris a una barriada de Palma

(Contenido en el idioma por defecto)

Acte de cloenda de Re-habitar el barri, un projecte del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) de la Facultat d’Educació 

El Museu Krekovic de Palma ha acollit avui, 9 de setembre de 2021, l’acte de finalització del projecte d’R+D+I «Re-habitar el barri: processos de transformació i apoderament entre Universitat-escola-societat a través de pràctiques artístiques», dirigit per les doctores Noemy Berbel i Magdalena Jaume, professores del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques, de la Facultat dEducació de la UIB, i membres del Grup de Recerca en Art i Educació (GRAiE) i del Laboratori de Música i Art (Mus&Art LAB).

Aquest projecte ha contribuït a la transformació social i a l'empoderament ciutadà a través de tres objectius: dissenyar un programa artístic transdisciplinari d'intervenció socioeducativa, basat en les interconnexions entre la Universitat, l'escola i la comunitat; implementar aquest programa en el barri Nou Llevant-Soledat Sud de Palma; i avaluar la implementació del programa i el seu impacte en l'entorn educatiu, artístic, social i cultural.
 
A les 19 h, ha començat l’acte de cloenda i s’ha presentat el llibre Experiencias artísticas comunitarias en Educación. Creando vínculos Escuela, Universidad, Sociedad, resultat del projecte de recerca i publicat per l’editorial Morata.
 
A continuació, s’ha inaugurat l’espectacle audiovisual Imaginari audiovisual del barri, a càrrec de Dalumen Lab i Afroterraneo Music, videomapatge damunt l’escultura de ceràmica del barri Nou Llevant - Soledat Sud, que es podrà visitar fins al 30 de setembre al Museu Krekovic.
 
A l’acte hi han assistit, per part de la UIB, el doctor Jaume Carot, Rector; la doctora Magdalena Brotons, vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta; les doctores Noemy Berbel i Magdalena Jaume, professores del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i directores del projecte; el doctor Miquel Oliver, degà de la Facultat d’Educació, el doctor Josep Lluís Oliver, sotsdirector del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques de la Facultat d’Educació.

Per part del Consell de Mallorca, hi seran la senyora Bel Busquets, vicepresienta primera i consellera executiva del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística; i la senyora Maria del Mar Gaita, directora del Museu Krekovic.

En representació del Govern de les Illes Balears, hi assistirà la senyora Agustina Vilareta, secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística.

En nom de l’Ajuntament de Palma, el senyor Sebastià Mascaró, director general d’Educació, i la senyora Tina Codina, directora general de Cultura i Comunitat.

També hi eren els autors del llibre i col·laboradors de l'estudi. 

Fecha de publicación: 09/09/2021