Projecte «Pit Art: l'art com a eina d'intervenció socioeducativa amb dones amb càncer de mama»

(Contenido en el idioma por defecto)

Inauguració de la intervenció artística de Carolina Adán a la Facultat d’Educació arran del TFG de l’alumna Esperança Ramis 

Esperança Ramis, estudiant graduada recentment de la Facultat d’Educació de la UIB, va centrar el seu TFG en la necessitat de fer visibles les dones que pateixen un càncer de mama. Estirant el fil, i amb el suport del seu tutor i professor de la UIB, Pere Fullana, el treball s’ha transformat en el projecte «Pit Art».

«Pit Art» neix com una eina d’intervenció socioeducativa amb dones amb càncer de mama, amb la finalitat de fer visibles, normalitzar i reivindicar els cossos i els processos de les dones amb càncer de mama través de l’art. Segons Esperança, «Es reforça la intencionalitat de generar impacte i promoure un pensament crític envers el procés de càncer de mama, la normalització dels cossos de les dones sense l'estigma que es crea al seu voltant i sense el silenci social. Com a conseqüència, es valora el fet de fer visible aquesta realitat a través d'un mural a la Universitat de les Illes Balears. Les dones que començaran els estudis universitaris o que els cursen, el professorat actual i del futur o les dones que formen i seran part essencial de qualsevol servei de la UIB han de sentir-se lliures, respectades i identificades».

L’acció artística l’ha realitzada Carolina Adán Caro, creadora del moviment artístic urbà ART IS LIFE. Aquest moviment va néixer als carrers (street art) per la necessitat de voler dir sense dir, de comunicar sense parlar, d'expressar sense mirar. Dels murals, va passar a llenços, finestres, portes, roba, utensilis..., fins que s’ha convertit en una marca registrada a Espanya i Europa. Art is life comença a cobrar sentit en l'imaginari de la creadora i a través del seu procés creatiu fins que ha esdevingut una manera de viure.

Han assistit a l’acte el doctor Marcos Nadal, vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació; la doctora Carmen Touza, vicerectora d’Estudiants; el doctor Miquel Oliver, degà de la Facultat d’Educació; la doctora Mercè Morey, vicedegana de la Facultat d’Educació; el doctor Pere Fullana, tutor del projecte «Pit Art»; la senyora Carolina Adán Caro, que ha fet el mural; i Esperança Ramis, graduada de la UIB i directora de projecte «Pit Art».

Fecha del evento: 19/10/2021

Fecha de publicación: 19/10/2021