PORT-UIB aconsegueix reunir més de 73.000 participants amb el programa Seràs UIB

(Contenido en el idioma por defecto)

El Programa d’Orientació i Transició a la Universitat supera el nombre d’assistents de l’any passat i es reafirma com a figura clau en la captació d’universitaris 

Arribat el moment de començar el nou curs escolar, el Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB) publica la memòria completa del programa d’activitats Seràs UIB dutes a terme el curs 2018-19. Tot i els bons resultats del curs acadèmic anterior (64.000 participants el 2017-18), enguany PORT-UIB ha assolit una nova fita, ja que va aconseguir engrescar més de 73.000 alumnes perquè participassin en el seu projecte d’orientació i ajuda a la transició universitària.

Les activitats que duu a terme PORT-UIB estan orientades a captar els futurs alumnes de la Universitat. Per part seva, però, Seràs UIB s’adreça a tota la comunitat educativa, incloent-hi les famílies, els educadors i orientadors d’arreu de les Illes Balears, i als mitjans de comunicació i a la societat en general.

Per acomplir aquest objectiu, PORT-UIB organitza un ampli programa d’activitats a la Universitat. El curs 2018-19, més de 20.000 participants han visitat el campus de la UIB per assistir a les xerrades, jornades de portes obertes, als tallers pràctics o activitats aplicades. Les activitats que han tingut més participació han estat la cinquena edició del Ciència per a Tothom (més de 5.300 estudiants i més de 1.500 persones de públic general), el Demolab (2.045 estudiants), el Demotec (1.341 estudiants) i l’Arquèodrom (572 estudiants). També s’han dut a terme programes formatius específics, com l’ESTALMAT, de cerca i estímul del talent matemàtic, i el MENTORiment, d’enriquiment extracurricular per a alumnes amb altes capacitats intel·lectuals, que a la segona edició ha estat un èxit de participació per part dels estudiants de totes les Illes.

Això a banda, el Programa també ha organitzat 15 olimpíades de les diferents àrees de coneixement, ha estrenat l’Olimpíada de Llengua i Literatura Castellanes i ha recuperat l’Olimpíada d’Alemany com a segona llengua estrangera, així com 4 miniolimpíades (1.702 estudiants de 4t d’ESO i batxillerat). També destaquen les Proves Cangur per estimular l’aprenentatge de les matemàtiques (hi ha participat 8.911 alumnes).

Fora de la Universitat, PORT-UIB ha visitat diversos centres educatius d’arreu de les Illes, on ha dut a terme 712 sessions d’assessorament i formació (507 a Mallorca, 166 a Menorca i 39 a Eivissa i Formentera), amb les quals ha arribat a quasi 23.000 participants.

Una de les novetats d’enguany ha estat La Universitat dels nins i de les nines, amb l’objectiu de motivar els més petits a seguir la formació acadèmica i transmetre’ls l’atractiu i la importància de formar-se i cursar estudis superiors (8.000 participants). 

Finalment, el mes de juliol també s’han ofert als alumnes de primària, ESO i batxillerat tallers d'un sol dia de múltiples temàtiques, i també s’han fet campus temàtics (285 participants).

Obert el termini d’inscripció de les activitats Seràs UIB

Ja està obert el termini d’inscripció per participar en el programa de PORT-UIB del curs acadèmic 2019-20. Podeu consultar-ne la programació a la pàgina web de Seràs UIB. 

Fecha de publicación: 17/09/2019