Margalida Comas, protagonista de la segona conversa del cicle Pioneres

(Contenido en el idioma por defecto)

Dia: dimecres, 19 de febrer de 2020
Hora: 19 hores
Lloc: Llibreria Lluna, carrer del General Riera, 39B, Palma 

El cicle Pioneres arriba a la segona de les tres converses dedicades a visibilitzar el paper estratègic que les dones han tingut en la història de la ciència a les Illes Balears.

En aquesta ocasió, la periodista Marga Vives conversarà amb la doctora Francesca Comas, professora i directora del Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques i membre del Grup d'Estudis d'Història de l'Educació de la UIB. Centraran el diàleg en la figura de Margalida Comas, pedagoga i biòloga que va ser la primera dona doctorada en Ciències a les Illes Balears i la segona de l'Estat espanyol.

Aina Moll i Marquès

La tercera sessió tindrà lloc el 26 de febrer a la Llibreria Quart Creixent (Palma) i estarà dedicada a Aina Moll i Marquès, filòloga, primera catedràtica de francès de les Illes Balears i figura central de la normalització de la llengua catalana a les Illes Balears i a Catalunya. Hi intervindran la periodista Neus Albis i la professora de Llengua Catalana, crítica literària i gestora cultural, Pilar Arnau.

Visibilitzar les dones en la ciència

El cicle Pioneres s'emmarca en els actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, que es commemora l'11 de febrer. Amb aquests actes, la Universitat de les Illes Balears vol contribuir a superar els estereotips i els prejudicis sobre quin ha de ser el paper que han de tenir en la societat les nines que estan en edat escolar. Oferir-los models femenins és l’única manera perquè es vegin com a futures físiques, biòlogues o filòlogues.

El cicle de converses Pioneres l'organitza la Universitat de les Illes Balears a través del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació. El patrocinen la Direcció General de Política Lingüística i la Direcció General de Política Universitària i Recerca del Govern de les Illes Balears i la Fundació BIT.

Notícies relacionades

 

Fecha del evento: 19/02/2020

Fecha de publicación: 14/02/2020