La UIB transfereix a Psious un protocol clínic que aplicarà en el tractament de fòbies amb realitat virtual

(Contenido en el idioma por defecto)

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i Psious han tancat un acord de col·laboració pel qual la UIB transferirà a l'empresa un protocol clínic, el denominat Computer Assisted Fear of Flying Treatment (CAFFT), que s'explotarà per al tractament de fòbies amb realitat virtual (RV).

El Computer Assisted Fear of Flying Treatment (CAFFT) és un protocol creat per investigadors de la UIB que es basa en la visualització d'entorns virtuals generats per ordinador i que es pot emprar com a tècnica d'exposició, la més aconsellada per tractar fòbies i altres trastorns d'ansietat. El CAFFT ha estat validat empíricament per un assaig controlat aleatoritzat, un estudi d'utilitat clínica i dos estudis de comparació d'eficàcia.

Psious és una empresa especialitzada en realitat virtual (RV) aplicada a la salut. La seva plataforma internacional permet que qualsevol professional de la salut intervingui sobre trastorns mentals utilitzant la RV, ja sigui ansietat (fòbies, per exemple), estrès o depressió, entre d’altres. Amb aquest acord, el protocol surt del laboratori i podrà ser emprat a qualsevol lloc del món.

La realitat virtual s'ha utilitzat amb èxit en el tractament de fòbies. A partir d'ara, Psious incorpora el CAFFT al seu catàleg de productes i el posa a l'abast dels professionals de la salut.

Aquest és un cas d'èxit en transferència del coneixement, atès que un projecte de recerca iniciat en un entorn universitari es converteix en una solució pràctica a través de la col·laboració amb l'empresa. A més, l'acord inclou una compensació econòmica que permet a la Universitat consolidar el retorn a les seves iniciatives de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I).

Aquest model de transferència del coneixement és un exemple d'entesa i col·laboració entre el sector públic i el privat, en què empresa i universitat s'ajunten per explotar un projecte que té importants beneficis socials. Psious pretén que aquesta col·laboració pugui servir de mostra per arribar a més acords amb altres universitats o centres de recerca capdavanters en el tractament de malalties mentals. 

Fecha de publicación: Tue Jun 01 10:35:00 CEST 2021