La UIB posa en contacte la petita i mitjana empresa amb la comunitat científica per impulsar la innovació

(Contenido en el idioma por defecto)

Investigadors i representants de petites i mitjanes empreses participen en una sessió de treball en xarxa a la Universitat per promoure projectes d’innovació 

Representants de 36 petites i mitjanes empreses de les Illes Balears i 33 investigadors de grups de recerca de la Universitat de les Illes Balears han participat el dijous, 30 de març, en la sessió de treball en xarxa de l’Espai Accelera, un programa de suport a la innovació en el marc del projecte Innova UIB-Pimes.

Durant la sessió, els representants de les empreses han presentat els projectes d’innovació als investigadors de la UIB per intercanviar coneixements científics i tecnològics i contribuir a accelerar-ne el desenvolupament.

L’objectiu és que aquests projectes innovadors, que impliquen nous productes, serveis o models de negoci, es puguin beneficiar del coneixement que hi ha a la comunitat universitària i es preparin per ser finançats en el marc d’alguna de les actuacions posteriors previstes al projecte Innova UIB-Pimes.

Els projectes empresarials que han sol·licitat el suport científic de la UIB estan relacionats amb l’agroalimentació, les tecnologies de la informació i la comunicació, la salut,  l’enginyeria, la nàutica, la química, el disseny i la moda, i la fusteria.

La sessió de treball ha de permetre que les empreses identifiquin l'equip investigador que podria ajudar-los a dur a terme el seu projecte. Un cop identificats, seran els investigadors els qui hauran de presentar la proposta de col·laboració amb les tasques, la durada i el pressupost corresponent.

Una comissió avaluadora valorarà les propostes presentades per part de les pimes i les propostes de col·laboració per part de l'equip investigador i decidirà quins projectes podran gaudir de consultoria científica experta o finançament per dur a terme activitats d'R+D per part d'investigadors de la UIB.

En l’edició de 2022, 8 empreses varen rebre consultoria científica experta per valor d'aproximadament 16.000 euros i 5 es varen beneficiar d'activitats d’R+D en el marc dels seus projectes, amb un finançament d’uns 83.000 euros, majoritàriament en els sectors d’agroalimentació i tecnologia.

Innova UIB-Pimes

Innova UIB-Pimes és una iniciativa de la Universitat de les Illes Balears, impulsada pel Vicerectorat d’Innovació i Transformació Digital i organitzada per la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB), la Càtedra Santander-UIB d'Innovació i Transferència del Coneixement, i la Direcció General d'Innovació del Govern de les Illes Balears. Té el suport de la Petita i Mitjana Empresa d'Eivissa i Formentera (PIMEEF), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM), la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME Menorca) i la Confederació d’Associacions Empresarials de les Illes Balears (CAEB). 

Fecha de publicación: 30/03/2023