La UIB participa en la modelització d'un cor virtual per millorar el diagnòstic, el tractament i la prevenció de malalties cardiovasculars

(Contenido en el idioma por defecto)

L'Institut d'Aplicacions Computacionals de Codi Comunitari (IAC3) de la Universitat de les Illes Balears participa en un ambiciós projecte de recerca que té com a objectiu desenvolupar un model virtual del cor i de les artèries humanes mitjançant les tecnologies de la imatge i el modelatge. Aquesta iniciativa cerca crear un model virtual del sistema cardiovascular que permeti simular i visualitzar els teixits i fluids cardiovasculars per conèixer els canvis i els moviments que es produeixen en les artèries i els òrgans afectats per una cardiopatia. Això permetria que el diagnòstic i el tractament de les malalties cardiovasculars es fes d'una manera més personalitzada.

La participació del IAC3 en el projecte cvREMOD es basa a oferir els coneixements i l'experiència en supercomputació i simulació dels investigadors de la UIB als centres d'investigació i les empreses biotecnològiques que prenen part en el projecte.

El projecte Gestió de remodelació cardiovascular mitjançant interacció de tecnologies de monitoratge ubic i conceptes de l'humà fisiològic virtual (cvREMOD) és una iniciativa en què participen deu centres d'investigació i nou empreses biotecnològiques i que està finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI) amb el suport del Ministeri de Ciència i Innovació a través del Programa de Suport a Consorcis Estratègics Nacionals d'Investigació Tècnica (CENIT) 2009-2012.

Documentos relacionados

Fecha del evento: 10/08/2011

Fecha de publicación: 29/07/2011