La UIB participa en la Setmana Internacional de les Astropartícules. 2009 Any Internacional de l'Astronomia

(Contenido en el idioma por defecto)

Els físics d’astropartícules europeus celebren el centenari dels experiments de raigs còsmics

Dia: del 13 al 22 d’octubre de 2009
Lloc: edifici Mateu Orfila i Rotger,
campus universitari, Palma.

El 2009 és l'Any Internacional de l'Astronomia, que commemora que fa 400 anys Galileu va ser el primer a observar el cel amb un telescopi. Però es compleixen també devers 100 anys del començament d'una nova era per als astrofísics: els primers experiments d’astropartícules, que varen conduir al descobriment dels raigs còsmics.

El mes d'octubre de 2009 té lloc la Setmana Europea de les Astropartícules. S’organitzen esdeveniments per tot Europa i a Espanya es realitzen activitats a Barcelona, Madrid, Alcalá d'Henares, Granada, València, Extremadura, Múrcia, Tenerife, Saragossa i Palma.

La Setmana Europea de les Astropartícules és una iniciativa d’Astroparticle Physics European Coordination, ApPEC, i l’Astroparticule ERA-NET, ASPERA. Les activitats a Espanya estan coordinades per la Xarxa Nacional Temàtica d’Astropartícules, RENATA, i cofinançades per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, FECyT.

La UIB participa en aquestes activitats dins les activitats proposades al projecte de la FECyT Marató d’Astropartícules.

Les activitats que es duran a terme seran:

• Seminari «Axions and the cooling of white dwarfs», a càrrec del senyor Jordi Isern, professor de l’Institut de Ciències de l’Espai, ICE/CSIC, i l’Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, IEEC. Dimarts, 13 d’octubre a les 16 h a la sala de juntes de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

• Conferència del Cicle Ciència i Societat patrocinat per la Facultat de Ciències «LISA, espía del Universo sigiloso», a càrrec del senyor José Alberto Lobo, professor de l’Institut de Ciències de l’Espai, ICE/CSIC, i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya, IEEC. Dimecres, 21 d’octubre a les 12:30 h a l’aula 1 de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

• Exposició de pòsters Setmana Europea de les Astropartícules, del 13 al 22 d’octubre al hall de l’edifici Mateu Orfila i Rotger.

Fecha del evento: 13/10/2009

Fecha de publicación: 09/10/2009