La UIB digitalitza la primera dècada del diari Menorca amb el suport del Govern

(Contenido en el idioma por defecto)

El projecte farà possible l’accés en línia als 3.410 números editats per aquesta publicació entre el febrer de 1941 i el febrer de 1951 gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Educació i Universitats 

La Universitat de les Illes Balears digitalitzarà la primera dècada del diari Menorca i la incorporarà a la plataforma de la Biblioteca Digital de les Illes Balears. D’aquesta manera, els 3.410 números editats per aquesta publicació entre el febrer de 1941 i el febrer de 1951 es podran consultar pròximament a través d’internet.

El projecte s’ha presentat el dijous, 16 de novembre, a la seu del diari Menorca, a Maó. A l’acte hi han assistit el vicerector d’Investigació i Política Científica de la UIB, doctor Víctor Homar; el conseller d'Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears, Antoni Vera, i l’editor de la publicació, Josep Pons Fraga.

La UIB, a través del Servei de Documentació i Arxiu, s’encarregarà de dur a terme la catalogació, la digitalització i la difusió en obert d’aquest fons documental compost per 13.420 pàgines.

Aquesta iniciativa és la primera fase d’un pla integral per digitalitzar i incorporar l’hemeroteca històrica del diari Menorca a la Biblioteca Digital de les Illes Balears, per tal de facilitar-ne la difusió i consulta per part dels investigadors i els ciutadans en general.

La Conselleria d’Educació i Universitats del Govern de les Illes Balears aportarà 14.660,50 euros mitjançant una subvenció a la UIB per finançar aquesta primera part del projecte.

Biblioteca Digital de les Illes Balears

La Biblioteca Digital de les Illes Balears és un projecte de la Universitat de les Illes Balears amb més de 10 anys de trajectòria, i a la qual s'ofereixen en accés obert, a través d'internet, al voltant de 45.000 documents que suposen més d'un milió tres-centes mil pàgines. Aquest fons ha mostrat un gran potencial de difusió dels continguts que s'hi ofereixen, ja que rep anualment més de cinc milions de descàrregues de documents i suposa un actiu documental molt important per a la consulta de les publicacions erudites i científiques i la premsa històrica de la Illes Balears, i facilita la tasca tant a l’ecosistema investigador de les Illes Balears i global com al de tota la societat. 

Fecha de publicación: 16/11/2023