La UIB difon la ciberseguretat entre els adolescents i joves de Menorca

(Contenido en el idioma por defecto)

Més de 150 estudiants de sisè de primària participen en una xerrada de la UIB sobre recursos i bones pràctiques en l’ús de les noves tecnologies de la informació

Dia: dijous, 9 de març de 2023
Hora: 10.30 hores
Lloc: Seu universitària de Menorca, Can Salort, carrer de Santa Rita, 11 Alaior 

La Universitat de les Illes Balears organitza la xerrada «Ciberseguretat per a adolescents i joves. Recursos i bones pràctiques», que serà el dijous, 9 de març, a les 10.30 hores, a la seu universitària de Menorca (Alaior).

S’hi han apuntat 5 centres educatius de Menorca, amb 159 alumnes de sisè de primària, dels quals 68 hi assistiran de manera presencial i els altres 91, de manera virtual des dels centres educatius.

L’objectiu d’aquesta xerrada és formar els adolescents i joves en el concepte de ciberseguretat com a factor de protecció mentre fan servir les noves tecnologies, i ajudar-los a identificar les amenaces que empren els ciberdelinqüents per captar informació personal i fer-ne un mal ús.

Així, es vol millorar la seva capacitat i habilitat en l’ús de les noves tecnologies de la informació; explicar-los exemples de bones pràctiques i consells per crear contrasenyes més segures per protegir-se dels atacs dels ciberdelinqüents amb virus, enganys i codis maliciosos. En definitiva, es pretén oferir recursos útils a l’hora d’emprar internet amb seguretat: accedir a les xarxes socials (Instagram, TikTok, Twitter…), fer servir el correu electrònic, connectar-se a la wifi, etc.

Impartiran la xerrada el doctor Llorenç Huguet, catedràtic de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial i director de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB, i M. Isabel Barceló Villanueva, de l’equip de resposta a incidents de seguretat de la UIB i secretària de la Unitat d’Innovació Tecnològica en Ciberseguretat de la UIB.

Xerrada a Eivissa

El 17 de març, a les 10.30 hores, la xerrada s’impartirà a de manera presencial a la Seu universitària d’Eivissa. També s’impartirà en línia mitjançant una plataforma virtual perquè els alumnes hi puguin assistir sense haver de desplaçar-se. Els centres que s’hi vulguin apuntar poden emplenar el formulari d'inscripció.

Aquestes xerrades estan incloses en el conveni de col·laboració de l'INCIBE i la UIB per promocionar la cultura de la ciberseguretat i en les activitats Seràs UIB, de l'Oficina per al Programa d’orientació i transició a la Universitat (PortUIB). 

Fecha del evento: 09/03/2023

Fecha de publicación: 08/03/2023