Un equip de la Universitat de les Illes Balears, integrat pels membres del Servei de Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció i del Departament de Ciències de la Terra, ha desenvolupat una eina per a la gestió territorial de l'accessibilitat dels municipis de Mallorca basat en l'ús de les tecnologies de la informació geogràfica. El Sistema d’Informació Geogràfica de l’Accessibilitat de Mallorca (SIGAM) s'ha dut a terme mitjançant un conveni de col·laboració amb l’àrea d’Accessibilitat de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials del Consell de Mallorca i s'ha implementat en 7 municipis de Mallorca: Algaida, Bunyola, Capdepera, Esporles, Lloseta, Llubí i Son Servera. En els propers mesos el sistema serà accessible a través de la web del Consell de Mallorca als tècnics municipals i els ciutadans.
El SIGAM es basa en la construcció d’una base de dades territorial dels elements amb incidència en l’accessibilitat urbanística (itineraris, guals, pas per a vianants, etc.) i en l’accessibilitat a edificis i instal·lacions d’ús públic. El sistema facilita l’inventari, l'anàlisi, la visualització i la publicació de la informació relativa a l’accessibilitat territorial dels municipis.
El SIGAM està dissenyat per facilitar el coneixement del territori en relació amb l'accessibilitat de les infraestructures, els equipaments i els edificis públics mitjançant una plataforma web d’accés interactiu a la informació territorial i així proporcionar un mapa viu de l’accessibilitat municipal. Aquest sistema és una eina de suport a la presa de decisions en matèria d’accessibilitat territorial per als municipis, que ha de facilitar el reconeixement de les barreres i ajudar a la selecció de les actuacions que realitzin les administracions públiques. També promou la mobilitat territorial de Mallorca per als col·lectius amb discapacitats, siguin residents o turistes.
Documentos relacionados
Fecha de publicación: 17/06/2010