La UIB camina per ser un espai lliure de fum

(Contenido en el idioma por defecto)

Presentació del projecte de l’Oficina d’Universitat Saludable i Sostenible (OUSIS) i l’AECC

 

Espais Sense Fum és un projecte que ha començat durant el curs acadèmic 2021-22 a la UIB, amb la planificació d’actuacions per aconseguir d’una manera progressiva que els espais oberts de la Universitat siguin espais lliures del fum nociu del tabac.

Han presentat el projecte el doctor Adrià Muntaner, vicerector de Campus i Universitat Saludable, i el senyor José Reyes, president de l’Associació Espanyola contra el Càncer a Balears. L’AECC forma part de la taula de treball que fa feina en la planificació de les actuacions i accions perquè el campus arribi a ser un espai lliure de fum. També han assistit a l’acte i són part de la taula la senyora Rocío Maricel Capristo, tècnica de prevenció de l’AECC; la senyora Elena Tejera, coordinadora autonòmica d'Addiccions; la senyora Cristina Mayol Quetglas, de l’Àrea de Prevenció del PADIB, Dir. Gral. de Salut Pública i Consum; el doctor Antoni Aguiló Pons, catedràtic de Salut Pública de la UIB; la doctora Patricia García Pazo, professora del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB; la senyora Margalida Sastre, metgessa de la UIB, i la senyora Patricia Molina, tècnica de l'OUSIS.

Accions que es duen a terme

La mesa de treball ha dissenyat una enquesta per avaluar la situació actual del consum de tabac entre els membres de la comunitat universitària.

S’han senyalitzat els espais oberts del campus d’ús públic lliures del fum nociu del tabac a la UIB, d’acord amb la normativa actual. Voluntaris de l’AECC es passejaran pel campus per sensibilitzar sobre el projecte.

S’ha llançat el primer curs de deshabituació tabàquica adreçat a qualsevol membre de la comunitat universitària. La primera edició començarà el mes d’octubre de 2022 i serà impartit per professionals de l’AECC.

Es faran campanyes divulgatives del projecte Espais Sense Fum adreçades als membres de la comunitat universitària. 

Fecha de publicación: 03/10/2022