M. Marks i Emmelkamp aportaran la seva visió
Dies: del 4 de març al 27 de maig de 2008 (els dimarts)
Hora: 19.30 hores
Lloc: CaixaFòrum, plaça de Weyler, 3, Palma
Dimarts, 4 de març comença el cicle Pors i Fòbies, organitzat per l'Obra Social de la Caixa i coordinat des del Departament de Psicologia de la UIB.
Els trastorns d'ansietat, i dins aquests les fòbies, són el conjunt d'alteracions psicopatològiques més prevalents en la població general. Tradicionalment han estat considerades alteracions menors, però avui en dia es comença a reconèixer que es tracta de problemes que, a banda d'anar associats a patiment personal, interfereixen notablement en el desenvolupament adequat de les persones que els pateixen, i provoquen costs substanciosos pels seus efectes en l'àmbit laboral i en la despesa sanitària. La seva cronificació pot acabar portant, a més, a d'altres trastorns. Per aquests motius, no es poden menystenir i mereixen l'atenció de tots els sectors implicats a vetllar per la salut dels ciutadans.
Una de les formes de combatre aquests problemes és divulgar-ne el coneixement disponible sobre la qüestió al conjunt de la ciutadania. De la mà dels millors especialistes, els assistents al cicle podran conèixer de primera mà les pors i les fòbies des de diferents perspectives.
Programa del cicle
Dimarts, 4 de març, a les 19.30 h
Pors i mitjans de comunicació
A càrrec de Miquel Roca, professor de l'àrea de Psiquiatria del Departament de Psicologia de la UIB, i Maties Vallés, adjunt a la direcció de Diario de Mallorca.
Presentació Miquel Tortella Feliu, professor de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB, i coordinador del cicle.
Dimarts, 11 de març a les 19.30 h
Autoajuda efectiva per a les fòbies
A càrrec d' Isaac M. Marks, catedràtic emèrit de l'Institute of Psychiatry del King's College de Londres.
Presentació Tomàs Blanes, psiquiatre.
Dimarts, 1 d' abril, a les 19.30 h
L'evocació de pors: entre el món real i el laboratori
A càrrec de Rosa M. Baños, catedràtica de Psicopatologia del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics de la Universitat de València.
Presentació Jaume Rosselló, professor de l'àrea de Psicologia Bàsica del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 15 d' abril a les 19.30 h
Tractaments amb suport empíric per a les pors i fòbies
A càrrec de Paul Emmelkamp, catedràtic del Departament de Psicologia Clínica de la Universitat d'Amsterdam i membre de la Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences.
Presentació Jordi Llabrés, professor de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 29 d' abril, a les 19.30 h
Gastronomia emotiva: els ingredients bàsics de la por
A càrrec de Miquel Àngel Fullana, psicòleg de la Unitat de Trastorns d'Ansietat de l'Hospital del Mar de Barcelona.
Presentació Mateu Servera, professor de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 6 de maig, a les 19.30 h
El trastorn d'evitació experiencial i les pors fòbiques
A càrrec de Carmen Luciano, catedràtica de Psicologia de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics de la Universitat d'Almeria.
Presentació Gloria García de la Banda, professora de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 13 de maig, a les 19.30 h
La por dels inflexibles
A càrrec de Xavier Bornás, professor de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB.
Presentació Pedro Montoya, professor de l'àrea de Psicobiologia del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 20 de maig ,a les 19.30 h
Fòbies infantils
A càrrec d' Oriol Lafau, psiquiatre, coordinador de la Unitat de Salut Mental Infantil i Juvenil de les Illes Balears.
Presentació Rosa M. Pizà, psicòloga del Centre de Salut Mental de Calvià i professora associada del Departament de Psicologia de la UIB.
Dimarts, 27 de maig, a les 19.30 h
Infants porucs, adults fòbics?
A càrrec de Mateu Servera professor de l'àrea de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològics del Departament de Psicologia de la UIB.
Presentació Esther Cardo, neuropediatra de l'Hospital Son Llàtzer i professora associada del Departament de Psicologia de la UIB.
Fecha de publicación: 04/03/2008