L'IFISC (CSIC-UIB) organitza la II Summer School on Complex Socio-Technical Systems

(Contenido en el idioma por defecto)

L’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, CSIC-UIB) organitza la II Summer School on Complex Socio-Technical Systems, que té lloc del 5 al 9 de setembre al campus universitari.

Hi participen 37 alumnes de màster i doctorat que rebran formació específica en àmbits com ara l’economia experimental, els sistemes urbans, les ciències socials computacionals i el modelatge d’epidèmies des de la perspectiva de la ciència de la complexitat. Aquesta disciplina té una posició privilegiada per contribuir a l’avenç del coneixement dels sistemes socials i econòmics. En aquest context, les grans quantitats de dades generades per les tecnologies de la informació són una oportunitat sense precedents per explorar les interaccions humanes i comprendre més bé els sistemes socials i econòmics.

La inauguració ha tingut lloc el dilluns, 5 de setembre, amb les intervencions del vicerector de Política Científica i Investigació, doctor Víctor Homar; el director de l’IFISC (CSIC-UIB), doctor Emilio Hernández; el president de COMSOTEC, doctor José Javier Ramasco; i el president del comitè organitzador, doctor Pere Colet.

 

Aquesta activitat la promou l’Associació per a l’Estudi dels Sistemes Complexos Sociotecnològics (COMSOTEC) i s’organitza en el marc de l’activitat de la xarxa SocioComplex RED2018-102518-T, que financen el Ministeri de Ciència i Tecnologia i l’AEI. 

Fecha de publicación: 05/09/2022