26 entitats del sector tecnològic han donat suport a les activitats per fomentar les vocacions en els àmbits de les matemàtiques, les enginyeries, l’edificació i la tecnologia entre els futurs universitaris.
L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears ha agraït el suport rebut de part de les 26 empreses i entitats del sector tecnològic que aquest curs han participat en el programa MEET-EPS de foment de les vocacions en els àmbits de les matemàtiques, les enginyeries, l’edificació i la tecnologia.
En el marc d’un acte que ha tingut lloc a l’edifici Anselm Turmeda del campus universitari el dimarts, 11 de juny, els representants de les empreses han conegut les activitats que l’EPS ha fet al llarg d’aquest curs per acostar als futurs universitaris les disciplines que s’imparteixen a l’EPS i que tenen una demanda laboral elevada.
Han intervingut a l’acte el Rector de la UIB, doctor Jaume Carot; el director de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears, senyor Luis Vegas; i el director de l’EPS, doctor Gabriel Cardona. Els representants de les empreses i entitats que han donat suport al programa MEET-EPS han recollit un obsequi com a reconeixement a la seva col·laboració a través de les dues modalitats:
MEGA MEET EPS
- FRS Systems
- Tirme
- Sampol
- Nagarro
- Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca
- Acciona
- OmniAccess
- 3digits
- Damavis
- Mercapalma
MEET EPS
- VirtualCave
- PattersonAgency
- Robot
- ConectaBalear - DonDominio
- Robotix
- Plexus
- FDSA
- Juniper
- Cemosa
- W2M
- R&M
- CGI
- Col·legi Oficial de Pèrits, Enginyers Tècnics Industrials i Graus de les Illes Balears
- Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de les Illes Balears
- Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics en Informàtica de les Illes Balears
- SBM-XEIX - Societat Balear de Matemàtiques
El programa MEET-EPS cerca establir un pont entre la Universitat, el teixit empresarial i diversos organismes dels sectors implicats en el desenvolupament tecnològic de les Illes Balears. L'objectiu és mostrar el ventall d’oportunitats professionals i reflectir la demanda actual de professionals en Edificació, Enginyeria Agroalimentària, Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica, Enginyeria Informàtica, Enginyeria Telemàtica i Matemàtiques.
Entre les activitats del programa MEET-EPS hi ha les següents:
- Enginy UIB. Tallers als centres de secundària per estimular la creativitat i l’enginy dels estudiants.
- Scratch Day. Jornada de foment de la programació entre els més joves, al campus de la UIB.
- World Robot Olympiad. Jornada dedicada a la robòtica.
- Demotec. Experiments pràctics de ciència i tecnologia.
- ESTALMAT. Projecte per detectar i estimular el talent matemàtic en infants.
- Olimpíada Informàtica. Concurs de programació per a alumnes de secundària i batxillerat.
- Olimpíada de Matemàtiques. Concurs de resolució de problemes matemàtics per a alumnes de batxillerat.
- Concurs Construint amb Enginy - Enginyeria en l’Edificació. Iniciativa que relaciona l’edificació amb la sostenibilitat.
- Els matemàtics tornen als seus instituts. Visites dels estudiants del grau de Matemàtiques a centres de secundària per explicar de primera mà com és el seu grau.
- Ella, enginyera; ell, enginyer. Visites a centres per part dels estudiants dels graus d’Edificació i enginyeries per mostrar els perfils professionals d’aquestes disciplines i tractar de reduir la bretxa de gènere.
El programa MEET-EPS es fa amb la col·laboració de l’Oficina per al Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (Port-UIB) i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB).
Fecha de publicación: 11/06/2024