Investigadors de física i microbiologia de la UIB participen en dos projectes Consolider-Ingenio que atorga el MICCIN, dotats amb set milions d'euros

(Contenido en el idioma por defecto)

El Ministeri de Ciència i Innovació finança 13 nous projectes Consolider-Ingenio 2010, per un total de 46 milions d’euros, per als pròxims cinc anys. Dos grups de recerca, de física i microbiologia, de la UIB participen en dos dels projectes aprovats, dotats amb set milions d’euros en total.

Els projectes són, per una banda, Método de multimensajeros para la detección de la materia oscura, en el qual participen investigadors de l’àrea de Relativitat i Cosmologia del grup de recerca de Física i Ciències de l’Espai de la UIB: Alícia Sintes, Jaume Carot, Sasha Husa i Miquel Trias, a més d’investigadors de 17 grups de recerca de 16 universitats i instituts de recerca espanyols i 10 investigadors estrangers.

D’altra banda, Genómica comparada microbiana, en el qual participen investigadors del grup Microbiologia de la UIB: Jordi Lalucat, Elena García-Valdés, Rafel Bosch, Toni Bennàssar i Balbina Nogales.

El projecte Consolider-Ingenio 2010 és l’eina de finançament més important destinada a grups científics i projectes d’investigació a Espanya. El programa Consolider forma part de l’estratègia Ingenio 2010 i finança actuacions de caire estratègic basades en activitats científiques que promoguin un avanç significatiu o que creïn línies d’investigació originals en el que s’anomena frontera del coneixement.

El terme Consolider fa referència a equips destinataris d’aquests ajuts, grups consolidats que lideren la ciència espanyola, amb resultats previs de qualitat i amb una trajectòria acreditada i solvent dins la comunitat científica internacional, i normalment amb un alt componenet de transferència tecnològica i de resultats.

Documentos relacionados

Fecha de publicación: 14/01/2010