«Experiments a casa»: una iniciativa audiovisual per apropar la ciència de manera lúdica

(Contenido en el idioma por defecto)

La Universitat de les Illes Balears ha publicat una sèrie de vídeos perquè els infants esdevinguin protagonistes de la ciència quotidiana, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació

La Universitat de les Illes Balears ha posat en marxa la iniciativa «Experiments a casa», una sèrie de vídeos sobre experiments científics que es poden fer a casa, amb materials que estan a disposició en l’àmbit domèstic, perquè els infants comprovin de primera mà molts fenòmens que es poden observar en la vida quotidiana i, a la vegada, s’acostin a la ciència de manera lúdica. Els experiments s’han de fer sempre amb la supervisió d’una persona adulta.

Són experiments que tenen el seu origen en la iniciativa Ciència per a Tothom: Experiments a casa, que la Universitat va posar en marxa durant el confinament amb l’objectiu de proporcionar materials educatius lúdics que les famílies poguessin fer a casa. Aleshores, el Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB) edità 54 infografies en format PDF que contenien les instruccions de cada experiment, així com l’explicació del fenomen científic.

Ara, aquests materials s’han adaptat al format audiovisual i estan disponibles al canal de YouTube de la UIB.

Amb la col·laboració de la FECYT

Aquesta activitat forma part de la programació anual de la Unitat de Divulgació i Cultura Científicade la UIB, que té la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri de Ciència i Innovació.

fecyt

Llista de vídeos 

 

Fecha de publicación: 30/05/2023